AKTUALNE INFORMACIJE, 6. SEPTEMBER 2023

Na območju mestne občine je trenutno zaprtih več cest:

 • Megalec–Pik–Graška Gora,
 • Vas–Golak,
 • odcep Trbul,
 • Juvan–Juvanov vrh,
 • Cesta Sopota-Plešivec (obvoz je možen preko Plešivca).

Pogojno so prevozne ceste:

 • Laze–Arnače,
 • Pritoka–Zg. Arnače,
 • Pirnat–Sp. Arnače,
 • odcep Tone–Pusti Potok,
 • odcep Škalske Cirkovce–Završe.

 


PLAZOVI

Plaz še vedno ogroža stanovanjska objekta pod Velenjskim gradom, ki so ju stanovalci že zapustili. Do nadaljnjega je zaprta tudi gozdna pot iz Starega Velenja do Velenjskega gradu. Plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo v Lazah.


VODOOSKRBA

Voda v Mestni občini Velenje je pitna.

Dobava toplotne energije in sanitarne tople vode na območju Šaleške doline na splošno poteka nemoteno, Komunalno podjetje Velenje izvaja popravila reklamacij oz. poškodb distribucijskega sistema.


ODVOZ ODPADKOV

Zbirni Center (ZC) Velenje deluje:

Od aprila do konca septembra:
ponedeljek – petek: 8.00 do 18.00
sobota: 8.00 do 12.00
dan pred praznikom odprto do 14.00
nedelje in prazniki zaprto

Od oktobra do konca marca:
ponedeljek – petek:  8.00 do 17.00
sobota: 8.00 do 12.00
dan pred praznikom odprto do 14.00
nedelje in prazniki zaprto

Vstop v ZC je s položnico in osebnim dokumentom.


 

PROSTOVOLJSTVO – lokacije/zbirna mesta za pomoč na terenu v SAŠA regiji

Poplave (ZGORNJA) SAVINJSKA 2023 – lokacije/zbirna mesta za pomoč na terenu – Google Drive


 

 

8. AVGUST 2023

ZBIRANJE POMOČI

Artikle (čistila, rokavice, gumijasti škornji, krpe, brisače, suho hrano) za poplavljene zbirajo Rdeči križ Velenje, Civilna zaščita Velenje, Civilna zaščita Šoštanj in Civilna zaščita Šmartno ob Paki v torek, 8. avgusta, in v sredo, 9. avgusta, od 12. do 16. ure na naslednjih lokacijah: Dom obrambe – Kopališka cesta v Velenju, Gasilski dom Šoštanj in Mladinski center Šmartno ob Paki.

Uprava RS za zaščito in reševanje je predstavila spletno aplikacijo za zbiranje pomoči Poplave 2023, ki jo najdete na https://poplave2023.urszr.si/. Aplikacija vsebuje prijavni obrazec, ki je namenjen posameznikom in organizacijam, ki bi želeli ponuditi pomoč prizadetim v poplavah.

ŠKODO V VELENJU OCENJUJEMO NA VEČ KOT 10 MILIJONOV EVROV

Strokovne službe so opravile oglede in podale prve ocene škode, ki jo je povzročila nedavna ujma. Na več kot 10 milijonov evrov ocenjujemo skupno škodo, ki jo je ujma povzročila na cestni in komunalni infrastrukturi, stanovanjskih in gospodarskih objektih ter objektih v lasti Mestne občine Velenje. Danes in jutri nadaljujemo z akcijami zbiranja pomoči prizadetim v poplavah.

Škodo v Velenju ocenjujemo na več kot 10 milijonov evrov | velenje.si

 

 

7. AVGUST 2023

V VELENJU NEPREVOZNIH 9 CEST, PLAZOVI OGROŽAJO STANOVANJSKE HIŠE

Zaradi posledic obilnega deževja v Velenju ni prevoznih 9 cest, 9 cest je pogojno prevoznih. Še vedno sta ogrožena stanovanjska objekta pod Velenjskim gradom, plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo v Lazah. Oskrba s pitno vodo je lahko motena na območjih Podgorja, Podkraja pri Velenju in dela Vinske Gore. Med 3. do 6. avgustom je 234 velenjskih gasilcev sodelovalo pri 104 intervencijah.

V Velenju neprevoznih 9 cest, plazovi ogrožajo stanovanjske hiše

 

 

6. AVGUST 2023

DANAŠNJE AKTUALNE RAZMERE V VELENJU

Sprožilo se je nekaj novih plazov, najhujši pod Velenjskim gradom ogroža 2 stanovanjska objekta. Ceste Janškovo selo, Sopota–Plešivec in odcep Trbul so zaprte. Civilna zaščita Mestne občine Velenje je na terenu in pomaga najbolj ogroženim. Če potrebujete pomoč gasilcev, pokličite na številko 112!

Današnje aktualne razmere v Velenju

 

 

 

 

5. AVGUST 2023

VELENJE, HVALA!

Iskrena hvala vsem gasilcem, policistom, predstavnikom civilne zaščite, javnim zavodom, tabornikom, posameznikom in skupinam, ki ste tudi ob tokratni vremenski ujmi nesebično priskočili na pomoč.

Znova smo pokazali, da smo SRČNO mesto solidarnosti in sodelovanja. Hvaležni in ponosni na vse vas!

Velenje, HVALA!!


NA TERENU SPROŽENIH VELIKO PLAZOV, GLADINA VODE V STRUGAH UPADA

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes dopoldne podal izjavo za javnost glede aktualnega dogajanja v Velenju: »Za nami je nekaj neprespanih noči, aktivirane imamo vse strokovne službe. S pozitivo nas navdaja dejstvo, da je bila zadnja noč malenkost mirnejša in da zaznavamo upad gladine vode v strugah. V zadnji noči je bilo na območju občine sproženih veliko novih zemeljskih plazov, predvsem na območju Vinske Gore, kjer so ogroženi tudi stanovanjski objekti. Trenutno imamo aktivnih več kot 100 novih zemeljskih plazov, od tega jih približno 10 ogroža bližnje stanovanjske objekte. Zaradi posledic poplav in zemeljskih plazov je nekaj cest še neprevoznih, zato do nekaterih objektov in občanov še ne moramo dostopati, vendar bomo tekom dneva poskušali vzpostaviti prevoznost…

Na terenu sproženih veliko plazov, gladina vode v strugah upada

 

 

4. AVGUST 2023

AKTUALNE RAZMERE NA OBMOČJU VELENJA

V Mestni občini Velenje je aktiviran Štab civilne zaščite, ki koordinira aktivnosti za zaščito, reševanje in pomoč ob naravnih in drugih nesrečah, ki trenutno zaradi obilnih padavin puščajo ogromne posledice tudi na območju naše občine. Nekatere lokalne ceste so neprevozne, sprožili so se zemeljski plazovi, reka Paka se na nekaterih delih razliva. Voda v Velenju je pitna, občanom so na voljo protipoplavne vreče.

Aktualne razmere na območju Velenja

 


ZARADI POPLAV ZAPRTE CESTE, REKA PAKA PRESTOPILA BREGOVE

Obilne padavine so pustile ogromne posledice tudi na območju Mestne občine Velenje. Reka Paka se je razlila na več mestih. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je s sodelavci in predstavniki Civilne zaščite opravil na teren in se tako osebno seznanil s katastrofalnimi posledicami.

Zaradi poplav zaprte ceste, reka Paka prestopila bregove

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

 • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content