aed-v-mo-velenje-2022-07-small

Karta lokacij in opis defibrilatorjev (AED) je dostopna na povezavi levo

Lokacije defibrilatorjev (AED) v MO Velenje

Že od leta 2018 v Mestni občini Velenje deluje sistem prvih posredovalcev, ki so v pomoč ekipam nujne medicinske pomoči. V sistem je vključenih vseh sedem prostovoljnih gasilskih društev (PGD) z okoli 120 operativci. V več primerih so po srčnem zastoju rešili življenje obolelega tudi z avtomatskim eksternim defibrilatorjem (AED). Trenutno je v naši občini nameščenih 64 AED, od tega jih je kar 41 javno dostopnih 24 ur na dan.

V letu 2018 smo v Mestni občini Velenje vzpostavili sistem prvih posredovalcev, ki se poleg reševalcev aktivirajo v primeru nenadnega srčnega zastoja, večje krvavitve ali hujše zapore dihalnih poti. V takem primeru poleg reševalnega vozila z ekipo priskočijo na pomoč tudi usposobljene gasilke in gasilci. V sistem je vključenih vseh sedem velenjskih PGD z okoli 120 operativkami in operativci.

Za potrebe posredovanja smo kupili AED, ki so montirani na gasilskih domovih, torbe z opremo za prvo pomoč in brezrokavnike z napisom prvi posredovalec. Od leta 2018 dalje so prvi posredovalci posredovali 51-krat, sodelovalo je več kot 200 prvih posredovalcev. V več primerih so po srčnem zastoju rešili življenje obolelega. Ob intervenciji gasilci uporabljajo tako gasilska vozila kot tudi svoja osebna, če se nahajajo v bližini. Do prihoda reševalcev gasilci izvajajo postopke, za katere so se usposabljali in za katere imajo primerno opremo.

Karto v interaktivni Google maps obliki, si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

 

 

slusne-zanke-v-mo-velenje-2022-07

Lokacije slušnih zank

V Velenju so na petih lokacijah nameščene slušne zanke (indukcijske zanke) za uporabnike slušnih aparatov, polževih vsadkov:

  • MDGN Velenje, Efenkova 61 (sejna soba 1. 2., dve slušni zanki)
  • Mestna občina Velenje, Titov trg 1
  • Knjižnica Velenje, Šaleška cesta 21
  • Dom kulture Velenje, Titov trg 4 (mala in velika dvorana, dve slušni zanki)
  • Vila Bianca, Stari trg 3
  • Cerkev svetega Martina, Šmarška cesta 2

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content