za-mlade-in-druzine-01-proporc

S številnimi ukrepi si prizadevamo, da bi mladi našli v našem mestu najboljše priložnosti za življenje in delo. Zato smo v zadnjem obdobju izvedli kar nekaj ukrepov.

V letu 2022 smo prvič objavili Javni razpis za dodelitev namenskih javnih stanovanj v najem mladim in junija že dodelili prvih 5 stanovanj.

Tudi sicer smo mladim za 50 % znižali komunalni prispevek, več sredstev namenjamo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujemo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka smo povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov). Spodbujamo delovanje SAŠA inkubatorja in podpiramo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti. V letu 2022 smo prvič objavili tudi Javni razpis za dodelitev subvencij stroškov kreditov za nakup ali gradnjo stanovanjske nepremičnine za mlade v Mestni občini Velenje, za kar imamo v proračunu rezerviranih 15 tisoč evrov.

za-mlade-in-druzine-02

Čez nekaj let bomo za nova delovna mesta, ki se bodo odpirala zaradi procesa prestrukturiranja, potrebovali mlade z določeno izobrazbo, zato že sedaj raziskujemo in načrtujemo, kako mlade DANES usmeriti na pravo pot izobraževanja in usposabljanja, da bodo JUTRI lahko s svojim znanjem in delom bogatili delovanje celotne lokalne skupnosti, hkrati pa sebi in svoji družini zagotavljali kakovostno življenje.

Brošura je namenjena mladim različnih starosti, od tistih, ki zaključujejo osnovno šolo, do tistih, ki se po fakultetnem izobraževanju želijo vrniti nazaj v domač kraj, pa niso prepričani, ali jim mesto ponuja dovolj.

UNICEF - otrokom prijazno mesto

Mestna občina Velenje je vrsto let otrokom prijazno mesto, saj med drugimi aktivnostmi v okviru UNICEFa zagotavlja storitev v projektu “Varna točka”. Na teh točkah, razporejenih po celotnem mestu lahko otroci poiščejo pomoč, če so izpostavljeni kakršnemukoli nasilju.

Trenutno je v mestu 21 varnih točk, razvidnih iz zemljevida v zloženki, ki jo lahko prenesete na svojo napravo iz spodnje povezave oz. so razvidne iz spletne strani UNICEF projekta Varne točke.

Več o projektu UNICEF- Varne točke …

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content