Uradne ure

Uradne ure za stranke

 • ponedeljek – 8.00 do 14.30
 • torek – 8.00 do 14.30
 • sreda – 8.00 do 17.00
 • četrtek – ni uradnih ur
 • petek – 8.00 do 13.00

Sprejemna in glavna pisarna

 • ponedeljek – 8.00 do 15.00
 • torek – 8.00 do 15.00
 • sreda – 8.00 do 17.00
 • četrtek – 8.00 do 15.00
 • petek – 8.00 do 13.00

Seznam vlog organom Mestne občine

Na spletni strani Mestne občine Velenje VLOGE in OBRAZCI je objavljen seznam vlog, iz katerega lahko izberete vlogo, ki jo želi izpolniti. Vloge, ki se najpogosteje uporabljajo, vsebujejo obrazložen namen, obvezne priloge in pravne podlage.

Zaradi poenostavitve pisne komunikacije z občani smo na Mestni občini Velenje pripravili Word in Elektronske obrazce, ki od vlagatelja zahtevajo točno določene podatke, potrebne za izdelavo hitrega in točnega odgovora pristojnih občinskih organov. Pisni obrazec lahko izpolnite in pošljete na elektronski naslov info@velenje.si. Pravna podlaga oz. privolitev za zbiranje in obdelavo vaših osebnih podatkov je navedena na posameznem obrazcu.

Vloga v obliki Word obrazca in/ali v obliki Elektronskega obrazca?

Obrazci v Word obliki so pripravljeni kot Word dokument, ki ga prenesete na svoj računalnik, ga odprete in izpolnite na vašem računalniku oz. ga natisnete in izpolnite ročno, nato pa izpolnjeno vlogo kot Word datoteko, sken ali fotografijo izpolnjenega dokumenta, pošljete na info@velenje.si ali ga oddate v naše vložišče (Sprejemna pisarna v kleti upravne stavbe MOV).

Obrazci v Elektronski obliki so pripravljeni tako, da jih lahko elektronsko izpolnite. Z omogočanjem elektronske oddaje vlog zagotavljamo celovito dostopnost spletne oddaje vlog, brez fizičnega prihoda na občino. Elektronske vloge omogočajo oddajo izven delovnega časa občine, nekatere pa so deloma oproščene tudi plačila takse.

Posebnost Elektronske vloge je, da obrazec izpolnite kar v vašem brskalniku ali mobilnem telefonu, tablici in ga digitalno podpišete in oddate v našo Sprejemno pisarno s klikom na gumb “Pošlji”.
Za njihovo uporabo boste potrebovali DIGITALNO POTRDILO ali MOBILNO IDENTITETO, ki bo upravnemu organu dokazalo, da ste vlogo podpisali in oddali vi.

Kje in kako si urediti DIGITALNO POTRDILO ali MOBILNO IDENTITETO

Kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe SIGEN-CA lahko pridobijo osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO ter so opravilno sposobne. Za pridobitev spletnega potrdila potrebujete osebni dokument. Zahtevek podate osebno na prijavni službi SIGEN-CA na upravni enoti. Digitalno potrdilo je veljavno pet let.

Mobilna identiteta smsPASS je način prijave v SI-PASS, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev.

Za uporabo smsPASS potrebujete mobilno telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila, ter napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo opravilno sposobne osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO.

Plačilo takse

Po Zakonu o upravnih taksah (ZUT – Uradni list RS, št. 106/10 – uradno prečiščeno besedilo, 14/15 – ZUUJFO, 84/15 – ZzelP-J, 32/16, 30/18 – ZKZaš in 189/20 – ZFRO) je potrebno za izdajo določenih dokumentov plačati upravno takso. Višina takse je različna in je odvisna od zahtevnosti postopka.
Takso lahko plačate ob oddaji izpolnjene vloge v Sprejemni pisarni uprave MOV z bančno kartico, z oddajo elektronskih vlog ali preko spletnega bančništva.

V kolikor je za vlogo ob oddaji potrebno plačati upravno takso, vam način oddajanja elektronskih vlog omogoča spletno plačevanje taks. Vlagatelj ob oddaji izbere, kdaj želi plačati vlogo: naknadno s položnico ali takoj ob oddaji vloge.

V primeru oddaje Elektronske obrazca ni potrebno posebej priložiti potrdila o plačani taksi, saj jo sistem sam priloži k oddani vlogi.

Plačilo taksne obveznosti posamezne vloge lahko vsebuje tudi takso po tarifni številki 1, kar znaša 4,5 EUR. V primeru Elektronske oddaje vlog, se taksa po tarifni številki 1 ne plača, zato so takse za te vloge nižje.

V kolikor svojih želja in zahtev do občine niste našli med obrazci, lahko svojo vlogo napišete in pošljete na digitalni naslov: info@velenje.si.

V fizični obliki na naslov:

Mestna občina Velenje
Vložišče

Titov trg 1
3320 Velenje

V vlogi navedite:

 1. vaš točen naslov – po možnosti tudi telefon in e-pošto,
 2. datum,
 3. zadevo oz. predmet vloge in v njej kar se da točno popišite vaš problem,
 4. vaš podpis.

MATIČNA ŠTEVILKA: 5884268000   /   DAVČNA ŠTEVILKA (ID za DDV): SI49082884
Podračun EZR MOV: SI56 0133 3010 0018 411

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

 • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content