Uradne ure

Uradne ure za stranke

 • ponedeljek – 8.00 do 14.30
 • torek – 8.00 do 14.30
 • sreda – 8.00 do 17.00
 • četrtek – ni uradnih ur
 • petek – 8.00 do 13.00

Sprejemna in glavna pisarna

 • ponedeljek – 8.00 do 15.00
 • torek – 8.00 do 15.00
 • sreda – 8.00 do 17.00
 • četrtek – 8.00 do 15.00
 • petek – 8.00 do 13.00

Vloge organom Mestne občine

Zaradi poenostavitve pisne komunikacije z občani smo na Mestni občini Velenje pripravili različne obrazce, ki od vlagatelja zahtevajo točno določene podatke, potrebne za izdelavo hitrega in točnega odgovora pristojnih občinskih organov. Pisni obrazec lahko izpolnite in pošljete na elektronski naslov info@velenje.si. Pravna podlaga oz. privolitev za zbiranje in obdelavo vaših osebnih podatkov je navedena na posameznem obrazcu.

Vloga v obliki Word obrazca ali e-vloga (.eV)?

Obrazci v Word obliki – večina vlog MO Velenje je pripravljenih kot Word dokument, ki ga prenesete na svoj računalnik, ga odprete in izpolnite na vašem računalniku oz. ga stiskate in izpolnite ročno, nato pa izpolnjeno vlogo kot Word datoteko ali fotografijo izpolnjenega dokumenta pošljete na info@velenje.si ali ga oddate v naše vložišče v kleti upravne stavbe MOV.

Elektronske vloge V letu 2020 smo skupaj z Ministrstvom za javno upravo (MJU) kot dodatno možnost pripravili nekaj obrazcev tudi v elektronski obliki, spodaj v naboru vseh vlog označenih s predpono .eV (elektronska vloga). Njihova posebnost je, da obrazec izpolnite kar v vašem brskalniku in ga oddate v našo Glavno pisarno s klikom na gumb “Pošlji”. Za njihovo uporabo boste potrebovali DIGITALNO POTRDILO, ki bo upravnemu organu dokazalo, da ste vlogo oddali vi.
Če digitalnega potrdila še nimate so navodila za pridobitev na spodnji povezavi, starejši od 15 let pa ga lahko pridobijo brezplačno z oddajo obrazca na Upravni enoti Velenje.

Oddajanje eVlog

 • FIZIČNE osebe oddajajo eVloge preko portala E-uprava.
 • PRAVNE osebe oddajate eVlogo preko portala SPOT.

Razlika med obema načinoma vlaganja je v prilagojenem naboru razpoložljivih obrazcev eVlog.

Več informacij o pravicah in načinu uporabe različnih subjektov je na tej povezavi.

Plačilo takse

Po Zakonu o upravnih taksah (ZUT – Uradni list RS, št. 106/10 – uradno prečiščeno besedilo, 14/15 – ZUUJFO, 84/15 – ZzelP-J, 32/16, 30/18 – ZKZaš in 189/20 – ZFRO) je potrebno za izdajo določenih dokumentov plačati upravno takso. Višina takse je različna in je odvisna od zahtevnosti postopka.

Takso lahko plačate ob oddaji izpolnjene vloge v Sprejemni pisarni uprave MOV z gotovino ali bančno kartico, z oddajo določenih elektronskih vlog ali preko spletnega bančništva.

V kolikor svojih želja in zahtev do občine niste našli med obrazci, lahko svojo vlogo napišete in pošljete na digitalni naslov: info@velenje.si.

V fizični obliki na naslov:

Mestna občina Velenje
Vložišče

Titov trg 1
3320 Velenje

V vlogi navedite:

 1. vaš točen naslov – po možnosti tudi telefon in e-pošto,
 2. datum,
 3. zadevo oz. predmet vloge in v njej kar se da točno popišite vaš problem,
 4. vaš podpis.

Hitri digitalni obrazci in vloge

Obrazci in vloge

Urejanje prostora in varstvo okolja

POTRDILA, ODLOČBE

SOGLASJA, DOVOLJENJA

NEPREMIČNINE - PROMET, VZDRŽEVANJE, SPREMEMBE STATUSA

Skip to content