bicy-2022-01

V avtomatiziranem sistemu za izposojo koles Bicy je na voljo 120 koles, od tega kar 65 električnih in 55 klasičnih koles na 22 izposojevalnih postajah, od tega 17 v Velenju (Avtobusno postajališče Velenje, Vila Bianca, Mestni stadion – MIC, Mladinski hotel Velenje, Mestna občina Velenje, Sončni park, Selo, Gorica, Šolski center Velenje Stavba C, TC Velenjka, KS Pesje, OŠ Šalek, Velenjska plaža, Konjeniški klub Velenje, OŠ Anton Aškerc in PC Stara vas, Premogovnik Velenje) in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju (Tresimirjev park, Kajuhov park, Metleče, Topolšica, Pohrastnik–Florjan). Za uporabo sistema Bicy je potrebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • v Komunalnem podjetju Velenje na naslovu Koroška cesta 37/b, Velenje, vsak dan, od ponedeljka do petka, od 7.15 do 14. 45 uro,
  • v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj), vsako sredo med 15. in 17. uro.

Registracija je možna 24/7 tudi preko mobilne aplikacije MICycle.

bicy-2022-02-wide

REGISTRACIJA UPORABNIKA
(PRIDOBITEV KARTICE ZA UPORABO SISTEMA BICY)

Za dostop do storitve sistema Bicy uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 20 evrov.

Registracijo pa lahko opravite tudi preko aplikacije MICycle, ki si jo lahko naložite preko trgovine Google Play in IOS App Store.

QR KODI BICY

REGISTRACIJA PREKO MOBILNE APLIKACIJE MICycle

Ko si uporabnik namesti mobilno aplikacijo na telefon, zgoraj levo v meniju izbere gumb »Registracija«. Nato vpiše osebne podatke (ime, priimek, e-naslov, naslov, mobilno številko in davčno številko. Pri »Pošti« izbere iz menija kraj stalnega prebivališča. Nato pod gumbom »Sistem« ustrezno izbere »Velenje – Bicy« ali »Šoštanj – Bicy Šoštanj«. Na SMS prejme aktivacijsko kodo. Ob vpisu kode v mobilno aplikacijo obkljuka tudi strinjanje s pogoji uporabe (Splošni pogoji in Pogodba). Za dokončanje registracije vpiše podatke o plačilni kartici. Uporabniku bo za preverbo pravilnosti TRR računa z bančne kartice zaračunan rezervacijski 1 EUR . Vračilo rezervacijskega 1 EUR se bo praviloma izvedlo v 7 dneh. Ob koncu registracije uporabnik prejme uporabniško ime in geslo na SMS.

Z uporabniškim imenom in geslo se uporabnik prijavi v aplikacijo. Pod zavihkom »Profil« izbere gumb »Paket« in opravi nakup »Bicy članarine 2024« v vrednosti 20 EUR za tekoče leto. Za izposojo kolesa na zemljevidu izbere Bicy postajo na kateri se nahaja in pri želenem kolesu gumb »Najemi«. Gumb ob stojalu izbranega kolesa bo pričel utripati rdeče, uporabnik pritisne ta gumb in izvleče kolo.

Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem Bicy vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Aplikacija omogoča pregled prostih koles in prostih stojal v sistemu BICY, z njeno pomočjo pa bo izposoja koles potekala še bolj enostavno.

Uporabniki, ki so do sedaj že bili registrirani, bodo prejeli SMS z uporabniškim imenom in geslo. V kolikor še nimajo poravnane letne članarine Bicy za 2024, bodo to lahko naredili preko mobilne aplikacije.

bicy-2022-03-wide

Izposoja električnega tricikla

V Turistično-informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci si lahko za lažjo vožnjo izposodite tudi električni tricikel, ki omogoča varno, udobno in stabilno vožnjo, in je tako primeren tudi gibalno oviranim kolesarjem. Kolo je unisex in primerno za več velikosti. Ima zmogljivo baterijo z dosegom do 50 kilometrov poti. Uporablja se bo za mestno vožnjo, nameščeno ima eno košaro zadaj in eno spredaj.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content