bicy-2022-01

V avtomatiziranem sistemu za izposojo koles Bicy je na voljo 148 koles na 21 izposojevalnih postajah, od tega 16 v Velenju (Avtobusno postajališče Velenje, Vila Bianca, Mestni stadion – MIC, Mladinski hotel Velenje, Mestna občina Velenje, Sončni park, Selo, Gorica, Šolski center Velenje Stavba C, TC Velenjka, KS Pesje, OŠ Šalek, Velenjska plaža, Konjeniški klub Velenje, OŠ Anton Aškerc in PC Stara vas) in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju (Tresimirjev park, Kajuhov park, Metleče, Topolšica, Pohrastnik–Florjan). Za uporabo sistema Bicy je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • v Turistično-informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) med 9. in 17. uro ter
  • v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) ob sredah med 9. do 17. uro.
bicy-2022-03-wide

Izposoja električnega tricikla

V Turistično-informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci si lahko za lažjo vožnjo izposodite tudi električni tricikel, ki omogoča varno, udobno in stabilno vožnjo, in je tako primeren tudi gibalno oviranim kolesarjem. Kolo je unisex in primerno za več velikosti. Ima zmogljivo baterijo z dosegom do 50 kilometrov poti. Uporablja se bo za mestno vožnjo, nameščeno ima eno košaro zadaj in eno spredaj.

Registracija uporabnika
(pridobitev kartice za uporabo sistema BICY)

Za dostop do storitve sistema Bicy uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem Bicy vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Vse uporabnike pozivamo k previdni, skrbni in preudarni uporabi koles in e-koles! V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, se lahko obrne na klicni center za pomoč uporabnikom po telefonu na brezplačno številko 080 19 61 ali po e-pošti turizem@velenje.si. Splošni pogoji in ostala navodila so na voljo na spletni strani: Mestna kolesa Bicy | VisitSaleska.

Sistem za izposojo mestnih koles Bicy v zimskih razmerah ne obratuje. Kolesa se začasno pospravijo, ob primernih vremenskih razmerah pa se ponovno namestijo na postaje sistema BICY.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content