za-investitorje-aljosavidetic-DJI_0383-proporc

Kot mlado mesto, z moderno arhitekturno dediščino, ki je že od svojega nastanka nekaj posebnega, želimo v naše okolje privabljati nove investitorje, ki bodo s svojimi programi in projekti soustvarjali podobo našega mesta prihodnosti.

Velenje ima številne konkurenčne prednosti in ponuja številne priložnosti na različnih področjih. Prepričani smo, da jih znajo prepoznati in ovrednotiti tudi potencialni investitorji. Če bo poslovni interes naravnan razvojno, trajnostno, odgovorno in v dobro vseh deležnikov, ste investitorji s svojimi razvojnimi programi in projekti vabljeni k soustvarjanju podobe našega mesta in k dvigu kakovosti življenja naših občank in občanov.

V Mestni občini Velenje, kjer smo zelo odprti za različne razvojne ideje in poslovne priložnosti, se nahajamo v izjemno pomembnem prelomnem obdobju, v katerem je privabljanje novih razvojnih in tehnološko naprednih projektov in podjetij ključnega pomena za stabilno gospodarsko rast regije. Zavedamo se, da je Šaleška dolina kot post-premogovna regija postala izjemno zanimiva za številne vlagatelje. Pomembna konkurenčna prednost doline je tudi možnost pridobitve dodatnih nepovratnih sredstev iz Sklada za pravičen prehod, ki bo na voljo izključno za premogovne regije pred izstopom.

Velenje, znano kot mesto z energijo, vabi poslovne investitorje, tako lokalne kot iz tujine, k vzpostavitvi prvega kontakta za nadaljnje razgovore. Kot lokalna skupnost bo Mestna občina Velenje, v smeri zasledovanja cilja ustvarjanja novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, nudila vso pomoč in podporo. Interesente vabimo, da stopijo z občino v stik preko e-naslova info@velenje.si.

Prednosti Velenja

za-investitorje-aljosavidetic-DJI_0057

Ozemlja in lokacije

Za učinkovitejše in preglednejše podajanje informacij investitorjem z različnim poslovnim namenom smo na spletni strani Mestne občine Velenje Predstavitvene brošure – Mestna občina Velenje (zavihek Investicijske priložnosti) objavili publikacijo Poslovne in stanovanjske razvojne površine Mestne občine Velenje.

V njej so predstavljena vsa evidentirana poslovna in stanovanjska razvojna območja s posnetki iz zraka, njihova lega v prostoru, grafično je prikazana lastnina, infrastrukturna opremljenost, ob tem pa smo vsakemu območju dodali QR kodo s povezavo do besedila tam veljavnega prostorskega akta.

Predstavljena zemljišča niso samo v občinski lasti in tudi niso vsa komunalno opremljena ali urejena s prostorskim aktom. Morda boste katero zemljišče prepoznali kot možnost za razvoj svoje ideje ali projekta.

Prodaja nepremičnin

V Mestni občini Velenje urejamo površine za različne dejavnosti, pogosto tudi s pomočjo EU sredstev. S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveno publikacijo s prikazom in predstavitvijo poslovnih in stanovanjskih razvojnih površin v naši občini. Če vas zanima več nam pišite na info@velenje.si.

Aktualni razpisi za prodajo nepremičnin so objavljeni v zavihku Za občane/Javne objave in razpisi.

za-investitorje-aljosavidetic-DJI_0074-proporc

Razvojne priložnosti

Velenje je gospodarsko središče z več kot 15 tisoč delovnimi mesti in je bilo od nekdaj znano kot mesto priložnosti, saj ponuja res veliko. Kmalu bo priložnosti še več, saj bo skozi Velenje tekla hitra cesta, ki bo skrajšala marsikatero pot.

Pohvalimo se lahko, da imamo visoko izobražen kader s strokovnimi in večletnimi izkušnjami. Že več let si prizadevamo, da se izobraževalni sistem dobro povezuje z gospodarstvom in našim podjetniškim inkubatorjem ter tako mlade posameznike izobražujemo za poklice, ki jih regija potrebuje. Lokalna skupnost s svojimi projekti, aktivnostmi in številnimi brezplačnimi storitvami omogoča dobre pogoje za življenje vseh naših občank in občanov.

Sedaj je pred nami velik izziv – prestrukturiranje iz premogovne v zeleno regijo, t. i. visokotehnološko razvito regijo z okolju prijaznimi projekti in novimi delovnimi mesti, ki bodo imela visoko dodano vrednost. Zaradi opuščanja premoga lahko v prihodnjih letih iz različnih evropskih in državnih skladov pridobimo več nepovratnih finančnih sredstev. Dodaten kapital, ki bo priložnost za razvoj številnih novih dejavnosti, bomo lahko – lokalna skupnost in podjetja – črpali na podlagi razvojnih projektov z vseh področij bivanja in delovanja. Za realizacijo zastavljenih ciljev bo nujno sodelovanje in povezovanje, kar v Velenju dobro znamo. Tudi v prihodnje si želimo tistih gospodarskih panog, ki so dohodkovno intenzivnejše in zaposlujejo višje in visoko izobražen kader, saj znotraj območja poslovne cone načrtujemo 2.000 novih delovnih mest.

Z načrtnim vlaganjem v razvoj objezerskega turizma (Velenjska plaža), infrastrukturne kapacitete za večje prireditve in festivale (Vista – park z razgledom), kolesarske povezave ipd. smo storili pomemben preboj na področju turizma ter tako postavili dobre temelje za podjetniške ideje zasebnega kapitala.

Zavedamo se, da v Velenju ni več veliko prostora za razvoj stanovanjskih sosesk in velikih gospodarskih con, zato si želimo prostor, ki je še na voljo, skrbno in preudarno izkoristiti za najboljši namen. Še posebej nas skrbi ravnanje države z zemljišči v lasti Premogovnika Velenje. Pomembno je, da bomo znali prostor izkoristiti za razvoj in priložnosti, ki bodo nastajale v procesu prestrukturiranja.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content