Zaradi poplav zaprte ceste, reka Paka prestopila bregove

Obilne padavine so pustile ogromne posledice tudi na območju Mestne občine Velenje. Reka Paka se je razlila na več mestih. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je s sodelavci in predstavniki Civilne zaščite opravil na teren in se tako osebno seznanil s katastrofalnimi posledicami.

Zaradi izrednih razmer se je predčasno zaključil festival MetalDays. Obiskovalcem festivala, ki to potrebujejo, smo omogočili nastanitev v Rdeči dvorani. Festivalskim gostom z vsega sveta so pomoč ponudili številni gostinski in namestitveni ponudniki.

Državni načrt zaščite in reševanja pred poplavami je že aktiviran, pričakujemo še uraden sklep države. Civilna zaščita Mestne občine Velenje je na terenu in pomaga najbolj ogroženim. Če potrebujete pomoč gasilcev, pokličite na številko 112!

Napovedane so še obilne padavine, zato vse občanke in občane prosimo, da ostanejo doma in poskrbijo za svojo varnost!

Že od zgodnjih jutranjih ur spremljamo posledice izrednih razmer na območju Mestne občine Velenje. V Škalah je poplavljenih več cest: Sopota-Plešivec, Hrastovec-Cirkovce. Poškodovana je državna kolesarska povezava Velenje-Dolič, ki je še v izgradnji.

Zaprte so tudi ceste Velenje-Mislinja, Velenje-Škale, Velenje-Kavče in avtocesta Celje-Ljubljana. Razmere se hitro spreminjajo, zato pozivamo občane, da spremljajo aktualne informacije.

Na določenih mestih je poplavila reka Paka, in sicer pri vrtcu Vrtiljak in pri kampu. Poplavljene so tudi pešpoti okoli Škalskega jezera.

Na območju Belih Vod je potrebno prekuhavanje vode.

Zaradi izrednih razmer in danes na novo napovedanih padavin je odpovedan festival MetalDays. Zasilno prenočišče za tiste goste festivala, ki ostajajo v Velenju, smo uredili v Rdeči dvorani.

Pozivamo občane, da se ne odpravljajo od doma, če to ni nujno potrebno!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content