Spodbujanje podjetništva SAŠA subregije

Projekt se je izvajal v okviru 8. javnega poziva Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za Razvoj regij, osnovni namen pa je bil spodbujanje in podpora razvoju mladih perspektivnih podjetij na območju MO Velenje in SAŠA subregije. Z operacijo smo vzpostavili prepoznavno podporno okolje (podjetniški inkubator, startup in coworking skupnost) z namenom pospeševanja ustanavljanja novih podjetij ter pomoči pri njihovem delovanju, rasti in razvoju.

Operacijo je delno financirala Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se je izvajala v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«. Sofinancerska sredstva so v celoti namenska sredstva Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj. Z nepovratnimi sredstvi je bil sofinanciran del javnih izdatkov za upravičene stroške operacije v višini 85 % vseh potrjenih javnih upravičenih izdatkov.

MEJNIKI PROJEKTA

  • Ustanovitev stičišča mladih podjetniških talentov, freelancerjev, startupov, hitro rastočih podjetij, managerjev in korporacij, ki tvorijo izjemno uspešno startup skupnost SAŠA regije, vedno odprto za ambiciozne posameznike, ekipe ali podjetja, ki želijo nekaj več.
  • Startup vikendi, šesttedenski program razvoja podjetniške ideje – Startup genarator (prej Podjetniški trampolin) ter vsakoletna mednarodna industrijska konferenca Future 4.0, ki podira meje mogočega.

GALERIJA

LOGOTIPI

category icon
Kategorija:
Pametno
Status:
Zaključeno
iconLeto zaključka:

2015

iconVrednost:
Celotnega projekta:

156.402,70 EUR

Vrednost za MOV:

51.613,93 EUR

Projekt je bil sofinanciran v višini 85 % upravičenih stroškov iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2012 za obdobje 2013-2015).

Projekti v izvajanju

EU projekt

V teku

Zeleno

Green Leaf Award (Zeleni list)

V teku

Zeleno

Misija 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest

InterregCE LOGO

EU projekt

V teku

Zeleno

HEAT35

Stara vas IV. faza

V teku

Razvojno

EPC Stara vas IV. faza

EU projekt

V teku

Zeleno

Izgradnja infrastrukture za krepitev trajnostnega in dostopnega turizma ob Velenjskem jezeru

EU projekt

V teku

Zeleno

UP-SCALE

V teku

Zeleno

Manj plastike, več trajnosti

EU projekt

V teku

Zelena preobrazba

COAL REGIONS EXCHANGE PROGRAMME – WESTERN BALKAN AND UKRAINE

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content