SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Obnova Sončnega parka

Mestna občina Velenje je v Sončnem parku v letu 2013 obnovila spomenik Manifest Cirila Cesarja in bazen. Sočasno z Manifestom je namreč Cesar v parku zasnoval manjši bazen, velik približno 10 kvadratnih metrov. Dno bazena je oblekel v mozaik, ki ga je poimenoval Atlantida. Uredili smo tudi javno razsvetljavo, obnovili del sprehajalnih poti v zahodnem delu parka, v parku redno obrezujemo drevje in skrbimo za urejenost.

Z dodajanjem novih vsebin na lokaciji Sončnega parka bomo z rekreacijskimi, izobraževalnimi, razvojnimi, umetnostnimi, kulturnimi, turističnimi in doživljajskimi aktivnostmi oživeli omenjeno lokacijo. V Sončnem parku smo z obnovo tlaka osrednje parkovne ploščadi dokončali pred desetimi leti začeto sanacijo pohodnih površin. Ploščad želimo ohraniti kar najbolj funkcionalno in namenjeno čim širšemu krogu uporabnikov. Poimenovanje parka bomo podkrepili s postavitvijo ene največjih slovenskih sončnih ur, za njeno številčnico pa bomo uporabili kar to ploščad.

Ob 60. obletnici odprtja mestnega središča Velenje smo v Sončnem parku na lansko leto prenovljeni osrednji ploščadi namenu predali Sončno uro. Več na povezavi ..