SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Razstavišče 360

Projekt razstavišče 360 je bil sofinanciran  s strani Sklada za male projekte – Program Phare, čezmejno sodelovanje Slovenija / Avstrija. Projekt se je zaključil leta 2006.

Prostorska inštalacija, s katero smo želeli, da postane prepoznavna oblika modernega razstavnega prostora, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v obmejni in čezmejni regiji. Ker vemo, da kultura pomaga razvijati ustvarjalnost, inovativnost, prilagodljivost in sodelovanje, smo  skozi galerijsko dejavnost odkrivali sodobne umetniške ideje mladih, njihov nekonvencionalni pogled in jih povezovali v multikulturnem čezmejnem prostoru. Z domačim in avstrijskim partnerjem, ki ima večletne izkušnje z galerijsko dejavnostjo smo skozi projekt dosegli povečano sodelovanje med institucijami, v okolje prenesli dobre prakse galerijske dejavnosti v novih, inovativnih in atraktivnih razstavnih prostorih. Pri tem smo dosegli usposabljanje mladega strokovnega kadra - kustosov, ki smo  tako pridobili dobre delovne izkušnje in boljšo konkurenčnost na trgu dela.

Atraktivne razstaviščne prostore je mesto Velenje podarilo mestu Maribor in mestu Celovec, ki so prispevali k večji kulturni produkciji in turistični prepoznavnosti čezmejnih regij. Razstavišče je v projektu bilo namenjeno angažirani umetnosti in je delovalo brez geografskih meja, tako realno kot virtualno.

Razstave so potekala tako, da je vsak partner izbral dva kustosa, ki  sta pripravila vsak svojo razstavo. Vsaka razstava je v razstavišču bila postavljena  en mesec, nato se je  preselila v drugo razstavišče, dokler vse razstave niso obkrožile vseh treh razstavišč. Ob koncu projekta  je sledil še prerez vseh razstav v Velenju.

Za več informacij o projektu RAZSTAVIŠČE 360 se obrnite na projekta-skupina@velenje.si.