Začenjamo z dogodki v prazničnem mesecu

September je za Velenje praznični mesec, saj 20. septembra praznujemo občinski praznik. Letos mineva 62 let odkar od slavnostnega odprtja novega mestnega središča. V počastitev praznika bo v Velenju prihodnje dni potekalo več dogodkov in prireditev, za katera si želimo, da bodo privabili čim več obiskovalcev in bomo na njih praznovali skupaj.

Jutri, 4. septembra, bo Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Športno zvezo Velenje pripravil zaključek kopalne sezone na Velenjski plaži. Obiskovalcem bodo brezplačno na voljo številne možnosti za šport in rekreacijo, zainteresirani bodo lahko sodelovali v atraktivnih nagradnih igrah, od 19. ure dalje pa bosta za glasbeno zabavo poskrbela ansambel Stil in skupina Chateau. Ta dan bo parkiranje na Velenjski plaži brezplačno.

Od srede, 8. septembra, do sobote, 11. septembra, bomo na Smučarsko-skakalnem centru Velenje gostili Svetovno veteransko prvenstvo v smučarskih skokih 2021. Velenje bo prihodnji teden gostilo več kot 50 smučarskih skakalcev, nekdanjih tekmovalcev svetovnega ranga iz enajstih držav – svetovnih velesil v smučarskih skokih.

V četrtek, 9. septembra, bomo ob 17. uri na Strževi domačiji v Škalah, rojstnemu kraju zavednega Slovenca dr. Jožefa Krajnca, ob 200. obletnici njegovega rojstva pripravili manjši dogodek, s katerim bomo počastili postavitev novega kipa dr. Jožefa Krajnca.

V sklopu otvoritvene slovesnosti 32. Pikinega festivala, ki se začne v petek, 10. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel zlato športno plezalko Janjo Garnbret, parastrelca Gorazda Frančka Tirška in selektorja slovenske plezalne reprezentance Gorazda Hrena.

V ponedeljek, 13. septembra, bo ob 18. uri na Mestnem otroškem igrišču Velenje županov sprejem za prvošolce, v sredo, 15. septembra, pa bomo ob 17. uri na isti lokaciji pripravili županov sprejem za novorojence. Oba sprejema bosta potekala v okviru 32. Pikinega festivala.

Za 17. september napovedan nastop Siddharte na Visti smo za letos odpovedali in prestavili na naslednje leto. V sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom bomo ta dan, 17. septembra, ob 20. uri na Titovem trgu pripravili koncert ob občinskem prazniku, na katerem bodo nastopili Hamo & Tribute 2 love, Take OFF in Chateau.

Na olimpijskih igrah v Tokiu je nastopila tudi Velenjčanka Anita Horvat, atletinja, ki pa je 10. septembra, na dan sprejema, zaradi tekmovanja odsotna. Anito Horvat bomo zato sprejeli v soboto, 18. septembra, ko bomo na Titovem trgu med 9. in 12. uro pripravili tradicionalno prireditev Velenje se predstavi, v sklopu katere bomo izvedli tudi Tek očkov in sprejeli člane Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki so konec maja letos osvojili četrti naslov državnih prvakov.

18. septembra ob 17. uri pa bomo v Starem Velenju pripravili prireditev ob odprtju prenovljenega starotrškega jedra. Na odprtju se bodo predstavili nekateri lokalni gostinski in drugi ponudniki. Uradnemu delu bo sledila veselica z Ansamblom Potepini.

V nedeljo, 19. septembra, pripravljamo ob 19. uri na Titovem trgu ob občinskem prazniku in 30-letnici Kluba Max koncert Oto Pestner & Max klub all stars.

20. septembra, na dan občinskega praznika, bomo ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravili osrednjo občinsko slovesnost ob prazniku, na kateri bomo razglasili letošnje občinske nagrajence. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

21. in 22. septembra bo v Domu kulture Velenje potekala mednarodna konferenca Welcome future, na kateri bomo predstavili primere dobrih praks izstopa iz premoga.

V torek, 21. septembra bomo v okviru Evropskega tedna mobilnosti med 14. in 19. uro ponovno izvedli akcijo Velenje na koleščkih, s katero promoviramo kolesarske povezave v mestu in so jo občani v preteklosti zelo dobro sprejeli. V četrtek, 23. septembra, bomo ob 18. uri v Vili Bianci razglasili naj prostovoljce 2020. V sredo, 29. septembra, ob 17. uri bo v Vili Bianci župan sprejel zlate maturante.

O vseh dogodkih bomo obveščali še podrobneje. Vse prireditve bomo organizirali v skladu s priporočili NIJZ.

Velenje je posebno mesto, ki ponuja veliko in Velenje je mesto, ki ima srce. Velenjčani smo namreč ljudje z velikim srcem, ki znamo pomagati in znamo prisluhniti. Naše mesto je nastalo s prostovoljnim delom 62 let nazaj in s prostovoljstvom in solidarnostjo živimo še danes. Z optimizmom zremo v prihodnost, kjer bomo zasledovali cilj pravičnega prehoda iz premoga v zeleno prihodnost in vsak dan si bomo prizadevali za še bolj kakovostno življenje.

Praznujmo skupaj. Za Velenje in za Velenjčane!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content