Velenjski petošolci se že 10 let učijo smučati brezplačno

V Mestni občini Velenje želimo vsem otrokom, ne glede na njihov socialni status, omogočiti smučarsko izkušnjo, zato že več kot desetletje podpiramo projekt Naučimo se smučati. Cilj projekta je petošolce naučiti osnovnih smučarskih veščin, nekatere med njimi prvič postaviti na alpske smuči in jih skozi petdnevni tečaj poučiti o sodelovanju, upoštevanju pravil in odgovornosti na smučišču ter jim hkrati približati lepote zime in vzbuditi ljubezen do narave, športa, rekreacije. Gre za edinstven projekt v Sloveniji, v katerem poleg velenjskih osnovnih šol sodelujejo tudi šole iz občin Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje in Nazarje.

Projekt je za starše otrok v velenjskih osnovnih šolah brezplačen. Na voljo je tudi brezplačna izposoja smučarske opreme za vse, ki opreme nimajo. Tečaj smučanja poteka od ponedeljka do petka na smučišču Golte, kjer smučarski učitelji z užitkom delijo svoje znanje z otroki.

V letošnjem šolskem letu so na smuči že stopili petošolci osnovnih šol Gustava Šiliha, Livada, Gorica, Mihe Pintarja Toledo, Šaleka in Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. V tem tednu pa so s smučanjem zaključili petošolci osnovne šole Antona Aškerca.

Projekt Naučimo se smučati poteka na Golteh v sodelovanju s Športno zvezo Velenje, Športnim društvom Dabaneja, Smučarskim klubom Velenje in Smučarskim društvom Beli zajec. Izvedbo projekta za velenjske osnovne šole sofinancirata Mestna občina Velenje in Fundacija za šport RS.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content