BICY

V avtomatiziranem sistemu za izposojo koles Bicy je na voljo 149 koles, od tega kar 79 električnih in 80 klasičnih koles na 21 izposojevalnih postajah, od tega 16 v Velenju (Avtobusno postajališče Velenje, Vila Bianca, Mestni stadion – MIC, Mladinski hotel Velenje, Mestna občina Velenje, Sončni park, Selo, Gorica, Šolski center Velenje Stavba C, TC Velenjka, KS Pesje, OŠ Šalek, Velenjska plaža, Konjeniški klub Velenje, OŠ Anton Aškerc in PC Stara vas) in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju (Tresimirjev park, Kajuhov park, Metleče, Topolšica, Pohrastnik–Florjan). Za uporabo sistema Bicy je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času.

Za več informacij, sledi na link: Avtomatiziran sistem za izposojo navadnih in električnih koles Bicy | velenje.si

433098496_401857015887327_887790588901367991_n

Čistilne akcije

ČISTILNE AKCIJE V VELENJU

Mestna občina Velenje skupaj s pridruženimi organizacijami tudi letos organizira številne čistilne akcije, ki bodo potekale po mestnih četerteh, krajevnih skupnostih ter drugih izpostavljenih območjih. Čistilne akcije bodo potekale v mesecu aprilu in sicer od 6. do pa vse do 22. aprila, ko obeležujemo svetovni dan Zemlje. Zaposleni na Mestni občini Velenje, javnih zavodih, Komunalnem podjetju Velenje in udarniki  bodo čistili mestne vpadnice v petek, 19. aprila, dopoldan. Spomladansko čiščenje bomo zaključili s čistilno akcijo na Velenjski plaži, ki bo potekala v ponedeljek, 22. aprila, na svetovni dan Zemlje.

Narava je naše bogastvo – Varujmo jo z vsakim korakom!

2024 Čistilne akcije oglas A4

LOKALC

Lokalc je brezplačna storitev javnega prevoza v Mestni občini Velenje, ki vozi po petih progah: rumeni, rdeči, modri, zeleni, oranžni in posebni popoldanski sobotni vožnji do pokopališča Podkraj. Prvo postajališče za vse proge je Avtobusno postajališče Velenje.

Na vseh postajališčih so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče. Na rumeni progi vozi Lokalc med tednom v najbolj obremenjenih urah na 15 min. V času, ko je potnikov manj, vozi na 30 min. Na rumeni progi vozi Lokalc ob sobotah od 7. do 14. ure (vsako uro). Po rdeči progi vozi Lokalc med tednom štirikrat dopoldan in štirikrat popoldan (pokopališče Podkraj).

Za več informacij, sledi na link: Lokalc | velenje.si

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content