V Velenju bo prenočilo 100 ukrajinskih beguncev

Iz Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov so nas pravkar obvestili, da bo danes pozno popoldne v Velenje prispelo 100 beguncev. Prenočili bodo v objektu na Prešernovi cesti 10 (bivša Erina stavba) v centru mesta in že zjutraj nadaljevali pot. V Velenju nadaljujemo s humanitarno pomočjo za begunce iz Ukrajine. Po dveh uspešnih akcijah zbiranja materialne pomoči smo odprli dobrodelni račun Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje (št. SI56 0284 3026 4146 797), na katerem zbiramo finančna sredstva.

Na Uradu Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, ki je tudi pristojen organ za zagotavljanje pravic in izvajanje integracijskih ukrepov, so vzpostavili poseben elektronski naslov info.ukrajina@gov.si in klicni center za pojasnila glede pomoči. Za klice iz Slovenije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 41 42, za klice iz tujine +386 1478 7530. Prav tako je več informacij glede ukrajinskih beguncev na voljo na spletni strani https://www.gov.si/teme/pomoc-slovenije-drzavljanom-ukrajine/, ki je dostopna v slovenskem, angleškem in ukrajinskem jeziku.

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content