V četrtek občinska vaja sil zaščite, reševanja in pomoči

Gasilsko poveljstvo Mestne občine Velenje bo po sklepu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola v četrtek, 9. novembra 2023, pripravilo občinsko vajo sil zaščite, reševanja in pomoči Rdeča dvorana 2023. V času vaje, od 18. do 19. ure, bo moten promet na Kopališki cesti (mimo bazena), ker bo postavljena delna zapora. V času vaje bo onemogočen dostop po cesti za Rdečo dvorano (do vulkanizerstva Svit) in moteno obratovanje tako Bazena Velenje kot tudi Rdeče dvorane.

V občinski vaji bo sodelovalo vseh sedem prostovoljnih gasilskih društev, Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnik Velenje, Poklicna gasilska enota Velenje, Policijska postaja Velenje, Zdravstveni dom Velenje, služba nujne medicinske pomoči, Rdeča dvorana ŠRZ ter društva, ki delujejo v Rdeči dvorani in na bazenu.

Namen vaje je preveriti in izboljšati pripravljenost za učinkovito in usklajeno delovanje različnih sil za zaščito, reševanje in pomoč ob požarih in nesrečah v javnih zavodih Mestne občine Velenje.

Vaja Rdeča dvorana 2023 se bo pripravila in izvedla na podlagi predpostavke, da je zaradi obsežnih rednih ter investicijsko-vzdrževalnih del na objektih Športno rekreacijskega zavoda Rdeča dvorana prišlo do nesreče. Posledice so razlitja nevarnih snovi in večji požar na objektu. Med tem časom bo moteno obratovanje tako Bazena Velenje kot tudi Rdeče dvorane. Vsi uporabniki v času vadbe bodo na vaji sodelovali. Na Bazenu Velenje bo ta dan savna zaprta med 17. in 19. uro.

Vaja bo služila kot najvišja stopnja usposabljanja vseh sodelujočih v organizacijskem smislu in v čim bolj realnih razmerah ter simulacijskih pogojih. Poudarek bo na sodelovanju vseh udeležencev in na procesih vodenja na različnih nivojih izvajanja intervencije.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content