Zbiranje pobud za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec Mestne občine Velenje v letu 2023

Rok/Zaključek: 05/01/2024

Kontaktna oseba:
Darja Plaznik
T: 03 8961 678
E: darja.plaznik@velenje.si

Kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje je priznanje za izjemne stvaritve s področja kulture, ki pomembno oblikujejo življenje občank in občanov Mestne občine Velenje, kakor tudi za stvaritve, za katere so ustvarjalci prejeli mednarodna priznanja oziroma so se s svojim delom izjemno uveljavili v tujini.

Priznanje kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje se lahko podeli ustvarjalcem z območja Mestne občine Velenje za stvaritve iz prejšnjega odstavka, ki so bile javnosti predstavljene v minulem enoletnem obdobju (koledarsko leto) ali za delo iz daljšega obdobja, ki trajno obogati kulturno zakladnico Mestne občine Velenje in je lahko izjemen kulturni dosežek tudi v mednarodnem merilu. Kadar gre za tako celovito delo, da ni mogoče prepoznati oziroma ločiti posameznikovega kulturnega prispevka, lahko dobi priznanje kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje skupina kulturnih ustvarjalcev.

Vsako leto se lahko podeli le eno priznanje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content