Prijateljska in partnerska mesta tudi letos praznujejo z nami

Ob občinskem prazniku smo tudi letos na obisk povabili prijateljska in partnerska mesta. Veseli smo, da skupaj z nami praznuje 8 mest s svojimi predstavniki. Včeraj so se udeležili osrednje občinske slovesnosti, danes pa sodelujejo na mednarodni razvojni konferenci Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi.

 Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je včeraj v Vili Bianci sprejel predstavnike partnerskih in prijateljskih mest in se jim zahvalil za obisk. Izrazil je ponos in hvaležnost, da so se odzvali našemu povabilu in da v teh dneh praznujejo skupaj z nami. Gostom se je župan še posebej zahvalil za pomoč, ki so jo ponudili ob zadnjih vremenskih ujmah. Predstavil je tudi izzive, s katerimi se srečujemo v okviru prestrukturiranja, načrte za prihodnost in obsežen investicijski cikel, ki ga načrtujemo v prihodnjih letih.

Veseli smo, da lahko v našem mestu gostimo več kot 30 oseb, ki prihajajo iz mest Kikinda, Lukavac, Novi Travnik, Pljevlja, Prijedor, Valjevo, Vranje in Vrnjačka Banja.

Gosti so navdušeni nad projekti, ki jih izvajamo, načrtovanimi investicijami, urejenim mestom in Velenjsko plažo. Primere dobrih praks, s katerimi so se seznanili, želijo vključiti v svoje lokalno okolje in nadgraditi naše sodelovanje.

Gosti si bodo danes ogledali še Muzej premogovništva Slovenije, včeraj pa smo jim predstavili Visto in Velenjsko plažo, ki je bila lani že petič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče, je najbolj obiskana turistična točka v občini in predstavlja enega največkrat omenjenih razvojnih potencialov premogovne regije v prehodu.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content