Oskrbovana stanovanja pripravljena na vselitev

Nov stanovanjski objekt z oskrbovanimi stanovanji na Žarovi cesti, za katera smo že pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje, je pripravljen na vselitev stanovalcev. V prihodnjih tednih bo potekalo opremljanje stanovanj s pohištvom. Oblikovana je prednostna lista prijaviteljev, ki so se prijavili na razpis za pridobitev oskrbovanih stanovanj v najem. Uradno odprtje s podpisom najemnih pogodb in predajo ključev novim stanovalcem načrtujemo v sklopu praznovanja občinskega praznika v četrtek, 14. septembra.

Mestna občina Velenje je lani pristopila h gradnji novih oskrbovanih stanovanj na Žarovi cesti 12 v Velenju. V novem stanovanjskem objektu je na voljo 12 stanovanj; 6 stanovanj velikosti 57 m2, ki so primerna za dve osebi, in 6 stanovanj velikosti med 35 m2 in 44 m2, primernih za eno osebo. Vsa oskrbovana stanovanja, ki jim pripada shramba, bodo opremljena s kuhinjo in vgradno omaro. Objekt ima skupni prostor za druženje, dvigalo, toplotno podpostajo, zunanjo kolesarnico, podzemno zbiralnico za odpadke, ob stavbi je zagotovljenih 12 parkirnih mest, od tega sta dve predvideni za invalide.

Skupna vrednost projekta znaša 2.414.915 evrov, projekt sofinancira Evropska unija – NextGenerationEU v višini 947.741 evrov. Naložba je del ukrepov slovenskega Načrta za okrevanje in odpornost.

Zavedamo se, da je v naši lokalni skupnosti zanimanje za oskrbovana stanovanja vse večje, zato tudi v prihodnje načrtujemo gradnjo še več takšnih stanovanj.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content