Obvestilo Ljudske univerze Velenje – digitalno izobraževanje za starejše

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je bil izbran na javnem razpisu neformalnih izobraževanj za odrasle, stare 55 let ali več, na področju digitalnih kompetenc za leto 2022. Izobraževanja za 319 ljudi, kolikor imamo razpoložljivih mest, bodo potekala na šestih lokacijah: v Velenju, Šoštanju, Mozirju, Nazarjah, Ljubnem ob Savinji in v Šmartnem ob Paki.

Prijave na digitalna izobraževanja so se po objavah v medijih pričele vrstiti na različne telefonske številke in elektronske naslove Ljudske univerze Velenje, še preden smo uradno prevzeli odločbo, da smo bili izbrani za izvajalca digitalnih izobraževanj za starejše od 55 let za Savinjsko regijo.

V skladu z obvestilom Službe vlade RS za digitalno preobrazbo lahko upoštevamo prijave od trenutka fizičnega prevzema odločbe, to je od 3. 8. 2022, od 16. ure dalje na objavljene telefonske številke in elektronski naslov za namen prijave, in sicer do zapolnitve razpoložljivih mest na posameznih lokacijah.

V manj kot enem dnevu so bila vsa razpoložljiva mesta zapolnjena, o čemer smo obvestili Slovenski regionalno razvojni sklad ter dali objavo na splet.

Tiste, ki ste se pravočasno in ustrezno prijavili, bomo osebno obvestili, opravili uvodni razgovor, ugotovili predznanje za določene vsebine in uvrstili v skupine.
Vsem ostalim, ki ste se prijavili prehitro ali po zapolnitvi mest, predlagamo, da spremljate nadaljnje razpise Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, saj srčno upamo in verjamemo, da bo vlada prepoznala velike potrebe po digitalnem izobraževanju starejših.

Z našimi dobrimi nameni smo pred objavo rezultatov razpisa in izbora izvajalcev zbirali tudi predprijave, za katere pa smo naknadno s strani Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo izvedeli, da jih ne smemo upoštevati. Na dan objave rezultatov razpisa smo imeli kolektivni dopust in žal nismo mogli obvestiti vseh udeležencev, ki ste že prej izrazili zanimanje za izobraževanje. Prosimo vas za razumevanje.

Hkrati pa vse tiste, ki želite in potrebujete znanje s področja digitalnih kompetenc, vabimo na brezplačne digitalne delavnice za odrasle v Večgeneracijski center Planet generacij, ki že 6 let deluje na Ljudski univerzi Velenje in občanom ponuja različna izobraževanja, tudi digitalna. Program sofinancira Mestna občina Velenje.
Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo je na svoji spletni strani objavila: »Izobraževanja in digitalni boni so v prvi vrsti namenjeni osebam brez ali z nizkimi digitalnimi kompetencami, zato v Službi vlade za digitalno preobrazbo apeliramo na druge, da mesta za izobraževanje in s tem digitalne bone prepustijo tistim, ki oboje bolj potrebujejo.«

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content