Obiski prvošolcev in ogledi mesta za petošolce ob tednu otroka

Ob tednu otroka, ki ga obeležujemo prvi teden oktobra, bomo na Mestni občini Velenje pripravili nekaj aktivnosti. Vsak dan (razen torka) bomo pripravili dopoldan voden ogled po Velenju za velenjske petošolce, prvošolcem pa bomo pokazali mestno hišo, županovo pisarno in predstavili simbole naše občine. Učence bo vsakič nagovoril tudi župan Peter Dermol. Danes smo program izvedli že za prvo skupino prvošolcev in petošolcev.

V Velenju se zavedamo, kako pomembni so otroci in mladi, zato si prizadevamo, da jih aktivno vključujemo v delovanje lokalne skupnosti. Letos smo izvedli generacijski forum z mladimi, zaradi katerega smo na področju mladih že uvedli vrsto ukrepov (sofinanciranje kreditov, zmanjšan komunalni prispevek, prva stanovanja v najem za mlade …), spomladi smo izdali brošuro Velenje za mlade, v kateri so odgovori na številna vprašanja, ki zadevajo mlade, izobrazili smo mlade moderatorje – dijake Šolskega centra Velenje, ki sedaj že uspešno vodijo naše dogodke. Vsako poletje omogočamo dijakom počitniško delo preko Čisto moje Velenje. Letos smo ob Kajuhovem letu vsem osnovnim šolam podarili več Kajuhovih knjig in za višjo stopnjo učencev vseh šol financirali predstavo o Kajuhu, ki jo je izvedlo Gledališče Velenje. Z različnimi programi in projekti podpiramo mlade domače podjetnike. Vse leto sodelujemo z vrtci, osnovnimi šolami in drugimi izobraževalnimi institucijami. Omogočamo infrastrukturo za številne dejavnosti za mlade, vzdržujemo izobraževalne institucije, otroška igrišča, v prihodnjem letu bomo začeli z izgradnjo Urbanega parka …

Smo otrokom prijazno Unicefovo mesto ter mesto prijazno mladim in vse to si bomo prizadevali ostati tudi v prihodnje.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content