Nova knjižnica v Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda

V Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda so v času poletnih počitnic v avli šole uredili novo, moderno in atraktivno knjižnico za osnovnošolce. S tem so v šoli, ob večanju števila vpisanih učencev, pridobili nove prostore za učilnico.

Avla osnove šole je zelo prostorna, zato je bila sprejeta odločitev, da novo knjižnico uredijo znotraj avle. V želji, da bi prostor še naprej ostal zračen in svetel, stranic knjižnice niso zapirali do vrha, ampak zgolj do višine omar. Lesena okrogla okna so umeščena na različne višine in vabijo k ogledu dogajanja v knjižnici. Med okni so postavljeni leseni okvirji z različnimi spodbudnimi nagovori. V notranjost knjižnice so umestili večji del opreme stare knjižnice, ob oknih, ki nudijo čudovit pogled na ozelenjen atrij, pa so uredili bralni kotiček, ki je organiziran kot odprt, dinamični sistem knjižnih regalov s tremi oblazinjenimi okvirji za sedenje/branje. Prostore zbornice so preselili v prostore bivše knjižnice, saj so prostore zbornice preuredili v novo učilnico.

Iz proračuna Mestne občine Velenje smo za dela na osnovni šoli namenili 30.000 evrov. Idejna zasnova projekta je delo podjetja Opa:celica.

 

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Skip to content