Knjižnica Velenje ima prenovljen sistem hlajenja in ogrevanja

Zadnja leta so v Knjižnici Velenje predvsem v mesecih od junija do septembra zelo pogosto popravljali sistem hlajenja. Največkrat je šlo za samodejno izklapljanje agregata in posledično izklop hlajenja v prostorih knjižnice. Strokovni pregled je pokazal, da je nujno potreben nakup novega agregata, hkrati pa je bilo potrebno zagotoviti tudi hlajenje (ogrevanje) pravljične sobe za najmlajše, ki do sedaj ni imela urejenega takšnega sistema. Mestna občina Velenje je tako v letošnjem proračunu zagotovila del finančnih sredstev za izvedbo investicije. Prav tako pa je projekt uspešno prijavila na javni poziv Ministrstva za kulturo za sofinanciranje nujnih programov na področju kulture za leto 2023 (JP KE 2023) in pridobila sklep o sofinanciranju projekta v višini 46.800 evrov oz. do 50 odstotkov upravičenih stroškov investicije. Dela so bila septembra letos zaključena.

Mestna knjižnica Velenje je bila v letu 2022 za obiskovalce odprta od ponedeljka do petka od 8. do 19. ure, ob sobotah od 8. do 13. ure. Število vpisanih članov Knjižnice Velenje je 9.412. Letni obisk Knjižnice Velenje v letu 2022 je bil 199.716 obiskovalcev. V letu 2022 je bila Knjižnica Velenje za obiskovalce odprta 5.465 ur. Lani so izvedli 492 različnih prireditev in dogodkov od predavanj, ur pravljic, delavnic za otroke in odrasle, literarnih dogodkov, razstav, predstavitev knjig in/ali avtorjev, bralnih krožkov, pogovorov, filmskih projekcij, bralnih klubov, sejmov, dobrodelnih akcij, proslav ter ostalih srečanj. Te dogodke je obiskalo več kot 9.000 obiskovalcev.

Po izvedbi javnega razpisa je bilo za izvedbo zamenjave agregata izbrano podjetje Krevzel instalacije, d. o. o., za namestitev sistema hlajenja/ogrevanja v pravljični sobi pa je bilo kot najugodnejše izbrano podjetje Ragrad, d. o. o. Celotna vrednost investicije z DDV je znašala 109.835,75 evra.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content