Jutri v Velenju dan brez avtomobila – na zaprti Rudarski cesti bo živahno

V torek, 19. septembra, bomo na zaprti Rudarski cesti izvedli številne aktivnostiv okviru Evropskega tedna mobilnosti. V dopoldanskem in popoldanskem času bo potekala telovadba z društvom Šola zdravja, na voljo bosta nogometno in badminton igrišče ter spretnostna poligona za vožnjo s kolesom. Prisotna bosta tudi Center za krepitev zdravja in Center ponovne uporabe. Pripravili bomo delavnico Popravljalnica koles, kamor bodo lahko občani pripeljali svoje kolo na pregled in osnovna popravila. Na voljo bo tudi delavnica Olepševalnica koles (Pimp my bike), kjer si bodo lahko občani olepšali svoja kolesa. Obiskovalci se bodo lahko okrepčali v food trucku Gud street Fud, ki bo na prizorišču med 10. in 18. uro.
Ob 10. uri bo udeležence pozdravila podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević.

Izvedli bomo tudi delavnico za starejše z naslovom Urejenost javne infrastrukture in pogovor o problematičnih odsekih poti. Z udeleženci se bomo pogovorili o urejenosti pešpoti in kolesarskih poti z vidika varnosti in udobnosti s ciljem ugotoviti, kateri so problematični odseki. Problematične dele bomo potem poskušali odpraviti.
V popoldanskem času bodo nastopili učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Ob 16.30 vabimo na ogled plesnega programa Ulica pleše, kjer se bodo predstavile različne velenjske plesne šole.

Vsak petek v septembru med 6. in 8. uro na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha potekajo kolesarski zajtrki. Objavili smo tudi nagradni natečaj Kako doživljam javni prevoz v Velenju, kjer lahko do 22. septembra sodelujete s pripravljenim tik tok posnetkom (do 30 sekund). V tednu mobilnosti med 18. in 22. septembrom bo pri stavbi steklene direkcije organizirana točka Poljubi in odpelji (Kiss&ride) za starše, ki pripeljejo šolarje v bližnjo osnovno in srednjo šolo.

Vsako leto med 16. in 22. septembrom v okviru ETM okrasimo ulice ter pozovemo k spremembi potovalnih navad.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklad za podnebne spremembe.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content