Jutri odpiramo novo sezono izposoje koles Bicy

Jutri, 6. aprila, bomo ob 11. uri pred upravno stavbo Mestne občine Velenje ob postaji Bicy odprli novo sezono avtomatiziranega sistema za izposojo koles Bicy. V uporabo bomo predali 148 koles, od katerih je polovica koles električnih. Na dogodku bodo izjave podali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, župan Občine Šoštanj Darko Menih in direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec. Prisoten bo tudi predstavnik Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ki skrbi za vzdrževanje informacijskega sistema Bicy.

V zimskem času sistem Bicy ni deloval, saj so na njem potekala vzdrževalna dela. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov. Registracija je možna v Vili Bianci, tj. na sedežu Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje), od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro ter enkrat tedensko v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj). Kolesa so na voljo na 16 izposojevalnih postajah v Velenju in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju.

Za dostop do storitve sistema Bicy uporabnik sklene pogodbo in ob tem pridobi uporabniško kartico. Registracija je možna tako v prostorih Občine Šoštanj kot tudi v Vili Bianci v Velenju. Za registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v pretekli sezoni, bodo prejeli SMS sporočilo z vabilom za ponovno registracijo. Po opravljeni prijavi se lahko sistem Bicy uporablja vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

V prihodnje načrtujemo nadgradnjo sistema tudi s prilagojenim e-kolesom za osebe s posebnimi potrebami in dodatna e-kolesa.

Prijazno vabljeni na odprtje nove kolesarske sezone!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content