Dogodek ob začetku del dveh kolesarskih povezav Velenje–Mislinja in Velenje–Dobrna

V teh dneh je izvajalec začel z deli na dveh kolesarskih povezavah, in sicer iz Velenja proti Mislinji in proti Dobrni. Začetek del bomo obeležili z manjšim dogodkom, ki ga bomo pripravili v petek, 18. februarja, ob 12. uri v Hudi luknji (podrobna lokacija je prikazana v priponki). Dogodka se bodo udeležili minister za infrastrukturo Republike Slovenije Jernej Vrtovec, župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Mislinja Bojan Borovnik. Vsi trije bodo nagovorili prisotne in bodo na voljo za izjave.

Iz Velenja se bomo lahko že konec leta 2022 peljati do Dobrne, do konca leta 2023 pa tudi do Mislinje. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je sklenila pogodbo za gradnjo obeh kolesarskih povezav. Predvidena kolesarska pot proti Mislinji, ki naj bi bila zgrajena do konca 2023 v dolžini cca 9.4 km od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča pa bo potekala večinoma po stari opuščeni železniški progi, skozi štiri predore ter preko sedmih premostitvenih objektov. Trasa nove kolesarske poti se bo v Gornjem Doliču navezala na obstoječo kolesarsko povezavo Dolič–Mislinja (Štrekna). Povezava med Velenjem in Dobrno pa se bo iz novozgrajene povezave med Šoštanjem in Velenjem od trgovskega centra Velenjka nadaljevala kot samostojna kolesarska pot ob desni strani ceste (gledano v smeri proti Celju) do križišča v Črnovi, nato po lokalni cesti, ki pelje vzporedno z glavno cesto v smeri Pirešice. V Pirešici se bo nadaljevala po novozgrajeni površini in glavno cesto na sredini vinskogorskega klanca prečkala na že obstoječem podvozu. Nato se bo priključila na lokalno cesto in se nadaljevala proti Vinski Gori. Kolesarska povezava bo od Velenjke do meje z občino Dobrna bo dolga 6,4 km, od tega bosta 2 km potekala po ločenih kolesarskih površinah.

Oba projekta sofinancira EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Mestna občina Velenje pa namenja za izgradnjo svojo kvoto v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij, pridobili smo tudi del zemljišč na trasi potrebnih za gradnjo.

Predstavniki medijev prijazno vabljeni na dogodek!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content