Bronasta Gloria Kotnik na olimpijski Visti z Valom 202

Olimpijski utrip je v Velenju čutiti že vse od začetka zimskih olimpijskih iger v Pekingu, saj nas zastopajo kar štirje velenjski olimpijci. Na Prešernov dan smo se v Velenju izjemno razveselili odličnega nastopa in bronaste medalje Velenjčanke deskarke na snegu Glorie Kotnik. Bronasta olimpijska prvakinja bo to nedeljo, 13. februarja, ob 10. uri na Visti gostja mobilne ekipe Vala 202. Predvidoma ob 10.30 ji bo čestital tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in ji izročil darilni ček Mestne občine Velenje za izjemen športni rezultat in navdušujočo športno vrnitev.

Olimpijsko vzdušje bo že zdaj zelo športno Visto zajelo že jutri. Od petka do nedelje bo namreč mobilna radijska ekipa Vala 202 z Viste spremljala olimpijske tekme in komentirala nastope z znanimi športnimi gosti. Velenjski športni klubi bodo pod okriljem Športne zveze Velenje za svoje člane pripravili treninge na prostem, in sicer od petka, 11. februarja, do nedelje, 13. februarja, vsak dan med 10. in 15.30. Na velikem zaslonu na Visti bo možno spremljati tudi aktualna tekmovanja, med drugim v soboto skakalno tekmo naših zlatih orlov na veliki skakalnici.

Bronasta Gloria Kotnik je članica Kluba deskanja na snegu Deska Velenje. V Mestni občini Velenje je bila trikrat med ožjimi kandidatkami za športnico leta, in sicer v letih 2005, 2009 in 2018. Njeni najboljši rezultati do teh olimpijskih iger so bili 4. in 7. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu (2007), 4. mesto v svetovnem pokalu v paralelnem veleslalomu (to nehvaležno mesto je v letu 2018 dosegla kar 3x). Njena zadnja tekmovalna sezona je bila v obdobju 2019/2020, ko je dosegala uvrstitev med 10. najboljših. Nato se je posvetila materinstvu in se letos vrnila na snežne strmine. Njen dolgoletni trener je Velenjčan Peter Kotnik, njen oče in najvztrajnejši ter najzvestejši član ekipe. Z zimskimi olimpijskimi igrami Peking 2022 je Glorii uspela veličastna vrnitev med najboljše deskarje na snegu in največja potrditev njene dosedanje športne kariere. Gloria je s svojim zgledom dokazala, da je prava zmagovalka!

Navijajmo za naše športnike skupaj!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content