Župan v prazničnem nagovoru izpostavil prizadevanja za pravičnost – za Velenje

Ob prazniku Mestne občine Velenje smo na včerajšnji osrednji slovesnosti podelili najvišja občinska priznanja. Goste je nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je v svojem nagovoru izpostavil pravice različnih skupin ljudi – otrok, mladih, delavcev, starejših, ki jim moramo v sklopu procesa izstopa iz premoga omogočiti pravične možnosti za zaposlitev oz. ohranitev delovnih mest, pravico do pridobitve stanovanja, pravico do gibanja, do ustrezne izobrazbe ter vsem pravico do varnega in kakovostnega življenja v naši občini. Naj bo pravičen prehod regije iz premoga res pravičen za vse!

Župan je praznični govor začel z naštevanjem številnih laskavih nazivov, ki jih ima občina in s tem poudaril dobro kvaliteto življenja v naši občini, na kar smo lahko ponosni. Epidemija je v lokalni skupnosti samo še potrdila, da je Velenje resnično prostovoljstvu prijazna občina in da tu živimo ljudje, ki znamo prisluhniti in pomagati. Da je Velenje mesto s srcem in srčnimi ljudmi.

Grbe Mestne občine Velenje so prejeli: Civilna zaščita Mestne občine Velenje za požrtvovalno in nesebično udejstvovanje v času zdravstvene epidemije, Franc Špegel za dolgoletno delo na področju turizma in prispevek k razvoju lokalne skupnosti in Vlado Vrbič za dolgoletno delo na področju kulture in prispevek k delovanju lokalne skupnosti

Plakete Mestne občine Velenje so prejeli: Lirikonfest za uspešno 20-letno delovanje na področju kulture in prispevek k razvoju lirične umetnosti, Max klub Velenje za uspešno 30-letno delovanje in prispevek k družabnemu, družbenemu in kulturnemu življenju in Radio klub Hinko Košir za dolgoletno uspešno delovanje na področju radiotehnologije.

Priznanje župana Mestne občine Velenje so prejeli: Drago Plazl za dolgoletno prizadevno in uspešno vodenje odbora za organizacijo narodnozabavnega festivala Graška Gora poje in igra, Marija Hostnik za ohranjanje, varovanje in širjenje vrednot narodnoosvobodilnega boja, Gorazd Hren za dolgoletni prispevek k razvoju, uspešnosti in prepoznavnosti plezalnega športa v Velenju in izven in Skupina Udarnik MC Velenje za prostovoljno in požrtvovalno delo v času zdravstvene epidemije.

Podelitev smo predvajali v živo na naši spletni strani. Posnetek podelitve si lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=tpkD-_7f0M8.

Srečno, Velenje. Pozdravljena, prihodnost!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content