Župan sprejel veleposlanico Republike Severne Makedonije

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je s sodelavci sprejel veleposlanico Republike Severne Makedonije nje. eksc. Suzano Zelenkovsko. S sodelovanjem bomo iskali možnosti za skupne prijave na evropske projekte. Veleposlanica je izpostavila odlično sodelovanje s Slovenijo in pohvalila občinske projekte, ki smo jih predstavili.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je veleposlanici Republike Severne Makedonije nje. eksc. Suzani Zelenkovski zahvalil za obisk, ki je za lokalno skupnost izjemnega pomena. Izkazal je pripravljenost za sodelovanje pri različnih projektih, ki bodo izboljšali kakovost bivanja v lokalni skupnosti, še posebej v luči prestrukturiranja iz premogovne regije.

Veleposlanica Republike Severne Makedonije nje. eksc. Suzana Zelenkovska je povedala, da letos obeležujemo 30 let od vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Makedonijo. Izpostavila je odlično sodelovanje med državami na vseh nivojih; diplomatskih, izobraževalnih, gospodarskih … Ponudila je tudi podporo pri povezovanju z makedonskimi partnerji pri prijavah na evropske razpise.

Sprejema se je udeležil tudi Alimpije Košarkoski, član Društva šaleških likovnikov, s soprogo. Alimpije Košarkoski je eden najmočnejših ikonopiscev, ki živijo in slikajo na tem območju. S svojimi razstavami opozarja na pozitivne vrednote človeštva, ki povezujejo in združujejo ljudi.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content