Župan sprejel prejemnico nagrade Frana Gerbiča Olgo Ulokino

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes v Vili Bianci sprejel Olgo Ulokino, prejemnico nagrade Frana Gerbiča v letu 2022 in ji čestital za izjemen dosežek ter se ji zahvalil za trud, ki ga vlaga v svoje delo na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Povedal je, da smo v Velenju ponosni na ljudi, ki znajo ustvarjati. Zase in za lokalno skupnost, kar Olga Ulokina v Velenju počne že veliko let. Sprejema se je udeležil tudi ravnatelj Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje Boris Štih.

Olga Ulokina je diplomirana univerzitetna muzikologinja in skladateljica, profesorica glasbe. Poučuje predmete: predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, nauk o glasbi, solfeggio in pevski zbor. V svojem raziskovalnem delu se najbolj podrobno posveča tematiki vpliva baročnih žanrskih oblik na kompozicijsko strukturo klavirskih fug J. S. Bacha. Diplomirala je na državni Akademiji za glasbo N. Rimski – Korsakov v Sankt-Peterburgu na oddelku za kompozicijo in glasbeno teorijo. Na svoji poklicni poti je prof. Ulokina tesno sodelovala z izvrstnimi peterburškimi strokovnjaki s področja muzikologije in kompozicije. To sta I. Moskalkova in L. Bathan, avtorici sodobnih učbenikov, ki nadaljujeta slovito raziskovalno in kompozicijsko tradicijo velikega ruskega skladatelja N. Rimskega – Korsakovega. In prav ta znanja prenaša na nove generacije glasbenikov v Sloveniji tudi prof. Ulokina. Skupaj s kolegicama prof. V. Repše in prof. A. Urbančič je ustvarila zbirko učbenikov, ki zajemajo celotni sistem razvoja različnih segmentov glasbenega posluha ter splošnega glasbenega izobraževanja. Prav tako je prof. Ulokina avtorica več pedagoških glasbenih del za različne sestave in s svojimi deli večkrat sodeluje v programu RTV Slovenija.
Je iskana korepetitorka in komorna glasbenica. Na tem področju sodeluje z več priznanimi umetniki iz Slovenije in tujine. Svoje izkušnje prenaša tudi na kolege pedagoge na seminarjih v Sloveniji in tujini.

Zveza slovenskih glasbenih šol podeljuje nagrade Frana Gerbiča, enega najpomembnejših skladateljskih osebnosti v drugi polovici devetnajstega stoletja in v začetku dvajsetega stoletja. Največ tri nagrade se podeljujejo za večletno nadpovprečno uspešno delo na področju glasbenega izobraževanja. Podeljevanje nagrad je vsako leto v mesecu aprilu v Cerknici, kjer se je rodil.

Pošiljamo fotografijo s sprejema (z leve: Boris Štih, ravnatelj velenjske glasbene šole, nagrajenka Olga Ulokina, Peter Dermol, župan in Marko Pritržnik, vodja Urada za Družbene dejavnosti MO Velenje).

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content