Župan sprejel predstavnike invalidov in prostovoljcev

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes popoldan, ob mednarodnem dnevu invalidov v Galeriji Velenje sprejel predstavnike invalidskih organizacij, ki delujejo v naši občini. Ob tem jim je čestital za praznik in se jim zahvalil za vse, kar doprinesejo k boljšemu delovanju naše lokalne skupnosti. Povedal je še, da je pomembno, da si v teh časih stojimo ob strani, da si pomagamo in da sodelujemo.

Ker je v nedeljo, 5. decembra, tudi mednarodni dan prostovoljstva, je župan zvečer v sejni dvorani Mestne občine Velenje sprejel tudi predstavnike največjih prostovoljskih organizacij v Velenju – MZPM Velenje, MC Velenje, Šolskega centra Velenje in Šaleške pokrajinske zveze društev upokojencev.

Velenje je znano po prostovoljstvu in številnih prostovoljcih in na to smo v Velenju resnično ponosni, je povedal župan, ko se jim je zahvalil za njihovo prizadevnost ter vso pomoč, ki jo dajejo tistim, ki jo potrebujejo. Velenje je mesto s srcem je na obeh sprejemih poudaril župan in tako prostovoljcem kot invalidom povedal, da so pomemben del tega srca prav oni.

Glasbeni program na sprejemu za invalide so pripravili učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, Milena Koren Božiček, kustosinja in muzejska svetnica ter letošnja prejemnica Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo, je udeležencem sprejema predstavila razstavo, ki so jo v galeriji postavili ob 50-letnici.

Prostovoljce pa je s svojim nastopom razveselil stand up komik Sebastjan Špital, ki prihaja iz Šaleške doline in je prav tako prostovoljec. Predstavniki prostovoljcev so skupaj z županom obiskali praznični sejem na Titovem trgu in ob 18. uri pričakali prižig prazničnih luči.

Oba sprejema sta potekala v skladu z ukrepi Vlade in žal smo zaradi tega morali tudi omejiti število gostov. Ko se bodo zdravstvene razmere v državi izboljšale in bo mogoče organizirati večja druženja brez posebnih pogojev, bo župan pripravil sprejem za vse invalide in prostovoljce. V Velenju imamo resnično zelo veliko prostovoljcev in želeli bi se srečati prav z vsemi.

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content