Župan sprejel absolutno svetovno prvakinjo v igranju na diatonično harmoniko

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je čestital absolutni svetovni prvakinji v igranju na diatonično harmoniko Tjaši Lesjak, prvi ženski zmagovalki v kategoriji senior, in ji zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Zahvalil se ji je tudi za izjemno promocijo našega mesta in države.

Tjaša Lesjak je že novembra 2021 osvojila naslov državne prvakinje v igranju na diatonično harmoniko. Letos je pred devetčlansko mednarodno strokovno komisijo med 25 tekmovalci iz različnih držav osvojila naziv absolutne svetovne prvakinje v igranju na diatonično harmoniko 2022. Naziv je osvojila v kategoriji senior (19-32 let) pod mentorstvom dvakratnega svetovnega prvaka Nejca Pačnika.

Avstrijska zveza harmonike (HVÖ) je kot nosilec licence za izvedbo 12. svetovnega prvenstva organizacijo že drugič zaupala Sloveniji. Pod budnim očesom Zveze diatonične harmonike in podjetja harmonik Südklang, ki je bil generalni sponzor prireditve, je bil pripravljen izjemen dogodek, na katerem so nastopili najboljši harmonikarji Slovenije in drugih držav.

Karavana svetovnih prvenstev se čez dve leti seli v Avstrijo in verjamemo, da bodo tudi tam naši harmonikarji segli po najvišjih mestih.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content