Župan se je srečal s predstavniki verskih skupnosti

Ob današnjem svetovnem dnevu religij smo pripravili srečanje predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo v naši občini. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se zahvaljuje vsem lokalnim verskim voditeljem, da spodbujajo medkulturni dialog. Vsi prisotni so se strinjali, da je tudi v prihodnje potrebno občanom zagotavljati kvalitetne pogoje za življenje. Izpostavili so dobro sodelovanje tako z lokalno skupnostjo kot tudi med različnimi verskimi skupnostmi.

Na današnjem tradicionalnem srečanju se je župan Peter Dermol predstavnikom verskih skupnosti zahvalil za izjemno delo, ki ga opravljajo v lokalnem okolju. Poudaril je, da je pomembo, da izkažemo spoštovanje drug do drugega, kljub našim različnim prepričanjem. Zahvalil se je za zaupanje javnosti, ki se kaže z njihovim delom in energijo, ki ju vlagajo v kvalitetne medsebojne odnose in sooblikovanju prijetne skupnosti v kateri živimo. Pozval je, da tudi v prihodnje ohranjamo zaupanje in medsebojno sodelovanje, kar nam bo pomagalo pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša vsakdan.

Na območju občine delujejo katoliška, pravoslavna, islamska skupnost in tudi evangelijska krščanska cerkev, krščanska adventistična cerkev ter Jehovove priče.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content