Župan gostil veleposlanika Republike Kosovo

Veleposlanik Republike Kosovo nj. eksc. Valdet Sadiku je ob obisku Velenja izpostavil dobro sodelovanje albanske skupnosti z lokalno samoupravo. Pozval je k nadgradnji sodelovanja med mesti in tudi med državami na področju gospodarstva, turizma, podjetništva … Pohvalil je projekte, ki jih načrtujemo v okviru prestrukturiranja. Gosta je sprejel župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci.

Veleposlanik Republike Kosovo nj. eksc. Valdet Sadiku se je županu Mestne občine Velenje Petru Dermolu in sodelavcem zahvalil za podporo, ki jo nudimo predstavnikom albanske skupnosti v našem mestu. Veleposlanik je izpostavil, da se albanska skupnost v mestu dobro počuti in odlično sodeluje z lokalno skupnostjo. Kljub nekaterim izzivom v preteklosti je izpostavil, da so vidni pozitivni rezultati na področju integracije priseljencev. Zahvalil se je za odlično predstavitev in pohvalil projekte, ki jih načrtujemo v prihodnosti – Center prihodnosti, inkubator TecHub i4.0 in drugi.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je poudaril, da veliko energije vlagamo, da vsem občanom zagotavljamo dobre pogoje za življenje, raznolike in kvalitetne možnosti za delo ter izobraževanje, načrtujemo nova stanovanja, izvajamo programe, ki bodo omogočali čim lažji prehod iz premogovne regije.

V okviru prestrukturiranje želimo zagotavljati primerne pogoje za razvoj manjših podjetij, ki bodo  zagotavljala nova delovna mesta z višjo dodatno vrednostjo. Župan je izpostavil tudi rekorden proračun v višini 75 milijonov evrov in številne investicije, ki jih načrtujemo.

Prisotni so se strinjali, da se drug od drugega lahko veliko naučimo in da lahko s sodelovanjem ter primerno komunikacijo razrešimo oz. preprečimo marsikatero težavo.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content