Župan čestital uspešnim taekwondoistom

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je obiskal člane Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje med treningom v telovadnici Šolskega centra Velenje in jim čestital ob nedavnih uspehih.

Mladi velenjski športniki so na 23. svetovnem prvenstvu v wako kickboksu v italijanskem Jesolu osvojili štiri medalje (zlata, srebrna in dve bronasti), na otroškem evropskem prvenstvu v Taekwondo-ju verzije ITF v Grčiji pa bronasto medaljo.

V Italiji je med 16. in 23. oktobrom potekalo 23. člansko svetovno prvenstvo v WAKO kickboksu. Mesto v reprezentanci so si zagotovili štirje člani kluba Skala Velenje. Staša Lipnik je ubranila naslov svetovne prvakinje iz leta 2019, Borut Sobota je postal svetovni podprvak, Luka Krel in Dean Vukančič pa sta osvojila tretji mesti.

V Grčiji je med 23. in 31. oktobrom 2021 potekalo XXXV. člansko, XXVI. mladinsko, XII. veteransko in X. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Prvenstva so se udeležili tekmovalci iz petindvajsetih evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki. Tretje mesto je med starejšimi mladinkami osvojila članica velenjskega kluba Pia Zoja Glavnik v borbah do 52 kg.

Župan je odličnim športnikom in trenerju Peteru Landekerju čestital in se jim zahvalil za odlično promocijo našega mesta. Vsem športnikom je čestital tudi Bogdan Plaznik, predsednik Športne zveze Velenje.

Ob tej priložnosti je Mestna občina Velenje kot nagrado za osvojen dosežek in spodbudo za nadaljnje uspehe donirala svetovni prvakinji Staši Lipnik 1.000 evrov, svetovnemu podprvaku Borutu Sobota 500 evrov, Luki Krelu in Deanu Vukančiču pa 300 evrov.

Vsem športnikom še enkrat iskreno čestitamo!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content