Župan bo sprejel novorojence in prvošolce

V prihodnjem tednu bomo v okviru Pikinega festivala organizirali dva sprejema. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo v torek, 13. septembra, ob 17. uri v parku pred Gimnazijo Velenje sprejel novorojence; prvošolce pa bo sprejel dan kasneje, v sredo, 14. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu.

Na letošnji sprejem novorojencev, ki ga bomo pripravili v torek, 13. septembra, ob 17. uri v parku pred Gimnazijo Velenje, smo povabili 253 otrok, za katere so starši na Mestni občini Velenje oddali vlogo za uveljavitev enkratne denarne pomoči za novorojenca in podali soglasje k obdelavi osebnih podatkov (v obdobju od začetka septembra 2021 do konca avgusta 2022). Na sprejemu bodo novorojenci prejeli simbolično darilo, majčko. Po sprejemu, ob 17.10, bo v okviru 33. Pikinega festivala v parku pred Gimnazijo Velenje nastopil godalni Kvartet Allegria, ki bo zaigral znane melodije slovenskega otroškega in mladinskega filma.

Že šestnajsto leto zapored staršem novorojencem podeljujemo enkratno denarno pomoč, ki od 1. februarja 2021 znaša 300 evrov. Za investicije v predšolsko vzgojo namenjamo okvirno 710.000 evrov proračunskih sredstev. Sredstva zajemajo prenovo centralne kuhinje v enoti Lučka Vrtca Velenje, ureditev sanitarij za nov oddelek v enoti Vila Mojca ter vzdrževanje igrišč in nakup igral.

Župan je v sredo, 14. septembra, ob 17. uri na Titov trg povabil 369 prvošolcev, ki so prvič sedli v šolske klopi. Ob tako pomembni življenjski prelomnici bodo prvošolci prejeli knjižno darilo Pravljična noč, katero je ilustrirala Velenjčanka Urška Stropnik Šonc. Po sprejemu, ob 17.15, si bodo lahko obiskovalci v okviru Pikinega festivala ogledali nastop Celjskega dixieland ansambla.

Že deveto leto zapored je Mestna občina Velenje vsem učencem velenjskih osnovnih in srednjih šol ob začetku novega šolskega leta podarila zvezke. Skoraj 5.000 učencev in dijakov je prejelo več kot 22 tisoč zvezkov. Vsako šolsko leto za subvencioniranje nakupa šolskih potrebščin socialno šibkim učencem namenjamo 8.000 evrov proračunskih sredstev. Sredstva med sedem šol razdelimo glede na število oddelkov na šolah.

Letos so vse velenjske osnovne šole prejele tudi brezplačne licence platforme EON Reality, ki je namenjena uporabi obogatene resničnosti za namene izobraževanja. Omogoča hitro in enostavno ustvarjanje vsebin, saj učenci spremljajo snov v 3D virtualnem okolju preko telefona, tablice ali namenskih očal.

Prav tako bo letos župan Peter Dermol v tednu otroka med 3. in 7. oktobrom na obisk povabil prvošolce vseh velenjskih osnovnih šol in jim pokazal mestno hišo, za velenjske petošolce pa bomo v tistem tednu vsak dopoldan organizirali enourno turistično vodenje po Velenju, še pred ogledom mesta pa jih bo pozdravil tudi župan. Naša želja namreč je, da bi vsi otroci vedeli, kje je mestna hiša, kdo je župan, kakšna je velenjska himna, zastava in da bi poznali naše mesto.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content