Župan bo podpisal listino: Misija 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest

V sredo, 9. novembra, ob 12. uri bo v Cukrarni v Ljubljani župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj z županoma Mestne občine Ljubljana in Mestne občine Kranj podpisal listino o vzpostavitvi slovenskega partnerstva v okviru Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest. Poleg mestnih občin Ljubljana in Kranj se je Velenje uvrstilo med 100 evropskih mest, ki bodo delovala kot eksperimentalna, inovacijska središča ter omogočila, da bodo do leta 2050 postala podnebno nevtralna vsa mesta v EU.

V oktobru smo izvedli že več aktivnosti v okviru misije Podnebno nevtralna mesta. 4. oktobra, je bila v Vili Bianci druga delavnica z naslovom Podnebno nevtralna pametna mesta, na kateri smo izpostavili potrebe mest ter pričakovanja, ki jih imamo mesta napram državi. Potekala je tudi okrogla miza, kjer so predstavniki ministrstev, občin, Inštituta za politike prostora, Urbanističnega inštituta RS in EIT Climate KIC-a razpravljali na temo Kako lahko ministrstva podprejo mesta pri izvajanju Misij. Udeležence je nagovoril župan Peter Dermol, ki je poudaril, kako zelo pomembna je ta misija za Velenje in da pri izzivih, ki so pred nami potrebujemo pomoč države in Evrope.

Direktor občinske uprave mag. Iztok Mori pa se je 6. oktobra kot eden od govorcev udeležil 12. Ljubljanskega foruma pri panelu 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest – EU iniciative. Prestavil je načrte in vizijo Mestne občine Velenje, proces prestrukturiranja, ki je pred nami in zeleno preobrazbo mesta.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content