Znani najboljši velenjski športniki

Na prireditvi Športnik leta v Mestni občini Velenje smo razglasili najboljše športnice in športnike v Mestni občini Velenje v letu 2023. Športnica leta je Janja Garnbret (Šaleški alpinistični odsek Velenje), športnik leta je Dino Subašić (Atletski klub Velenje), ekipa leta je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica invalidka leta je Diandra Bekčić (Karate klub Velenje) in športnik invalid leta je Gorazd Franček Tiršek (Strelsko društvo Mrož Velenje).

Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik ter se jim zahvalila za vrhunske rezultate in predanost športu.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je na prireditvi povedal: »V lokalni skupnosti vas podpiramo in spodbujamo in vem, da smo kot skupnost tudi najboljši. Zaradi vas je naš svet boljši, lepši in naša družba bolj pozitivna. Vsak vaš uspeh nagradimo z aplavzom in zaslužite si iskreno zahvalo. Zahvaljujemo se vam za vse, kar počnete za promocijo Velenja in spobujanje športa med mladimi. Vsi skupaj bomo naredili največ, kar je v naši moči, da boste imeli dobre pogoje za trening. Želimo vam veliko športnih uspehov, navdušenja in povezovanja.«

Razglašeni so bili tudi najboljši športniki v mladinskih kategorijah. Športnica mladinka je Sara Navodnik (članica Triatlon kluba Velenje), športnik mladinec Lovro Črep (član Šaleškega alpinističnega odseka Velenje), športnica invalidka mladinka Tonja Berložnik in športnik invalid mladinec Gašper Glušič (oba člana Plavalnega kluba Velenje). Športnica kadetinja Najya Hana Jukić, športnik kadet Miha Princl (oba člana Plavalnega kluba Velenje). Športnica in športnik leta 2023 v neolimpijskih disciplinah sta postala Staša Lipnik in Dean Vukančič (oba člana Taekwon-do&Kickboks kluba Skala Velenje).

Podelili so tudi priznanja športnim pedagogom (Gorazd Hren, društvo ŠAO, Janez Debelak, SSK Velenje in Pia Cesar, Karate klub Velenje), jubilejna priznanja za posameznike za delo v športu (Peter Landeker, Taekwon-do&Kickboks kluba Skala Velenje, Slavko Škoflek, SSK Velenje in Zekija Tabaković, Karate klub Tiger Velenje), priznanja za športne dosežke in sodelovanje pri razvoju športa v Mestni občini Velenje (Dejan Vinčić). Priznanje za življenjsko delo je prejel Jožef Ograjenšek, in sicer za predano delo v športu, prostovoljno delo in številne nagrade in priznanja ter za pomemben doprinos k razvoju športa v lokalnem, nacionalnem in mednarodnem okolju.

Posebni gostje prireditve so bili podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez Miran Kos in predsednik Fundacije za šport RS Branko Zorman.

V Mestni občini Velenje imamo več kot 100 tisoč m2 športnih površin, kar je izjemno vzpodbudno in omogoča slehernemu posamezniku, da se ukvarja s športom in rekreacijo. V proračunu Mestne občine Velenje smo za leto 2024 za podporo in razvoj športa zagotovili 3.769.799 evrov. Gre za sofinanciranje uresničevanja javnega interesa v športu v sklopu športnih programov, športnih objektov in površin za šport v naravi, razvojnih dejavnosti v športu, organiziranosti v športu, športnih prireditev in športne promocije.

Vsem športnicam in športnikom, staršem, trenerjem in drugim podpornikom športa in športnikov iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za trud, ki ga vlagajo v mlade in promocijo športa.

 

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content