Zlati delfinčki nepremagljivi v Berlinu

Delfinčki Plavalnega kluba Velenje so minuli teden poskrbeli za izjemen uspeh na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade v Berlinu. Včeraj smo skupaj s starši in člani Plavalnega kluba Velenje, Rdečo dvorano ŠRZ in Športno zvezo Velenje pripravili srčno dobrodošlico za paraplavalce Sabino Cimperc, Amadeja Kremžarja, Luko Temnikarja, Aidana Orožma in trenerko Katarino Praznik. Prisotne je nagovorila podžupanja Aleksandra Vasiljević in čestitala plavalcem za izjemen rezultat – bogato bero medalj, in sicer tri srebrne, eno bronasto in štiri zlate v štafeti 4 x 25 m prosto. Delfinčkom in trenerki so čestitali tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, predstavnica Društva Sožitje Velenje Zdenka Berlot in predsednik Plavalnega kluba Velenje Mladen Lamešić.

V Berlinu so od 17. do 25. junija 2023 potekale Poletne svetovne igre specialne olimpijade (Special Olympics World Games). Letošnji slogan je bil »unbeatable together«. Največjega dogodka v svetu parašporta se je udeležilo kar 7.000 športnikov, od tega jih je skoraj 3.000 t. i. partnerjev (športniki brez intelektualne oviranosti). V ekipi, ki je zastopala slovenske barve (26 parašportnikov), so bili tudi trije člani Plavalnega kluba Velenje in trenerka Katarina Praznik. Izjemen uspeh so dosegli prav vsi. Za prvo medaljo je poskrbel Amadej Kremžar, ki je v disciplini 50 m prsno osvojil srebrno medaljo. V disciplini 25 m prosto sta za srebrni medalji poskrbela Amadej Kremžar in Sabina Cimperc. Luka Temnikar si je v svoji paradni disciplini (200 m prosto) priplaval bron. Vsi trije velenjski paraplavalci so skupaj s plavalcem iz Slovenskih Konjic Aidanom Orožmom v disciplini 4 x 25 m prosto osvojili zlato medaljo in premagali vso konkurenco.

Skupina Delfinčki, ki jo sestavljajo športniki plavalci s posebnimi potrebami, je že desetletja izjemno uspešna in deluje pod mentorstvom Katarine Praznik, ki že vrsto let predaja svoje znanje in skrbi, da se v plavalnem klubu in v Sloveniji razvija paraplavanje v pravo smer. Velika zahvala gre tudi vsem prostovoljcem. Katarina Praznik je septembra lani prejela tudi priznanje župana Mestne občine Velenje za dolgoletno delo na področju športa in pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti.

Skupino Delfinčki sestavlja več kot 30 paraplavalcev, od tega jih ima tretjina status kategoriziranega športnika Olimpijskega komiteja Slovenije. Mestna občina Velenje zadnjih nekaj let namenja skupini Delfinčki za izvajanje celoletnega programa sredstva v višini med 6 in 7 tisoč evrov.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content