Že 450 novih uporabnikov priklopljenih na širokopasovni internet

Projekt RUNE (Rural Network Extension) si prizadeva povečati dostopnost in uporabo hitrega širokopasovnega interneta na podeželskih območjih, kar prispeva k bolj celovitemu razvoju naše občine. Na omrežje projekta RUNE je v Mestni občini Velenje priklopljenih že 450 uporabnikov. Trenutno potekajo dela v naseljih Bevče in Vinska Gora, v naslednjih dneh pa začnejo z deli v Zgornjem Šaleku.

Dela v okviru projekta RUNE so v večini zaključena v naseljih Kavče in Podkraj, kjer lahko uporabniki že uporabljajo izjemno hitro povezavo. Prav tako se zaključujejo dela v naselju Šentilj, kjer bo približno 400 uporabnikov kmalu priklopljenih na širokopasovni internet. Predvidoma do konca meseca bo izvajalec začel tudi s polaganjem končne plasti asfalta na območjih, kjer je bila optika vgrajena v cesto.

Dnevno se izvede cca 300 metrov gradbeno optičnega omrežja in do 3 priključki. 80 odstotkov gradbenih priključkov je že dokončanih v krajih Podkraj, Kavče, Ložnica, Laze, Arnače, Silova, 70 odstotkov pa v krajih Vinska Gora, Pirešica, Lipje, Prelska. Asfaltiranje že poteka v Podkraju, Kavčah in Ložnici, predvidoma čez 14 dni pa se bo pričelo z asfaltiranjem tudi v Vinski Gori in Prelski. Trenutno potekajo dela v naseljih Bevče, Zgornji Šalek in Vinska Gora, kjer bo do konca avgusta priključenih dodatnih 300 gospodinjstev.

Projekt RUNE s širokopasovnim optičnim omrežjem povezuje naselja na podeželskih območjih Slovenije, ki so za osrednje ponudnike komercialno manj zanimiva. S projektom želimo izboljšati kakovost življenja na podeželju ter omogočiti enake možnosti za vse. Vsem občanom, tudi tistim izven mesta, želimo zagotoviti optimalno internetno povezavo, saj verjamemo, da je to ključnega pomena za razvoj digitalne družbe.

Že 450 novih uporabnikov priklopljenih na širokopasovni internet

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content