Zbiramo finančna sredstva za družino iz Podgorja

V Podgorju je v torek požar zajel streho stanovanjske hiše. Kljub temu da je kar 60 gasilcev posredovalo pri požaru in uspelo pogasiti ogenj, hiša trenutno ni primerna za bivanje. Mestna občina Velenje bo na račun Odbora za pomoč občankam in občanom nakazala 10 tisoč evrov, ki jih bomo namenili za nujna sanacijska dela in gradbeni material. K solidarnosti pozivamo tudi posameznike in podjetja. Finančna sredstva lahko nakažejo na podračun za dobrodelne namene SI56 0133 3600 0000 925.

Včeraj si je prizorišče požara ogledal tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je družini obljubil pomoč občine. Najprej s čiščenjem pogorišča, odvozom uničenega materiala in iskanjem morebitne nadomestne nastanitve. Intenzivno potekajo vse potrebne aktivnosti, da se hiša čim prej sanira.

Organizirali smo tudi akcijo zbiranja finančnih sredstev. Posamezniki ali podjetja, ki želijo pomagati, lahko finančna sredstva nakažejo na podračun za dobrodelne namene (Mestna občina Velenje, Podračun za dobrodelne namene, Titov trg 1, 3320 Velenje, SI56 0133 3600 0000 925, BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X, SKLIC: SI00 2022, NAMEN: Pomoč požar).

Na območju občine poleg Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje deluje veliko dobrodelnih organizacij, ki skozi vse leto z različnimi aktivnostmi pomagajo osebam v stiski. Dobro ohranjeno obutev in oblačila zbira Območna organizacija Rdečega križa Velenje. Za prevzem se je potrebno predhodno najaviti na telefonski številki 03 8973 600. Ohranjeno otroško obutev in oblačila lahko zainteresirani po predhodnem dogovoru na telefonski številki 03 897 75 40 dostavijo tudi Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje; Center ponovne uporabe Velenje pa lahko na telefonsko številko 031 683 959 pokličejo vsi tisti, ki bi radi podarili ohranjeno in uporabno pohištvo, igrače, knjige in druge izdelke.

Nesreča nikoli ne počiva in ne izbira. Stopimo skupaj, pomagajmo si. Dokažimo, da res živimo v srčnem mestu s srčnimi ljudmi!

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content