Zavezali smo se popularizirati hojo

Ob svetovnem dnevu zdravja sta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in minister za zdravje Janez Poklukar podpisala Mednarodno listino za hojo in se zavezala, da bosta spodbujala hojo kot način potovanja, ohranjanja zdravja in sprostitve. Župan se je ministru zahvalili za podporo pri ustanavljanju satelitskega urgentnega centra, minister pa je pohvalil aktivnosti občine za doseganje boljšega zdravja občanov.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je sodelujočim na posvetu Hoji prijazno mesto za zdravje ljudi in planeta v nagovoru izpostavil, da v lokalnem okolju poskušamo z različnimi aktivnostmi spodbujati čim bolj zdravo življenje, hojo in druge vrste trajnostne mobilnost. S številnimi aktivnostmi zmanjšujemo naš ogljični odtis. Vzpostavili smo brezplačen potniški promet, brezplačno izposojo koles Bicy, spodbujamo trajnostno mobilnost itd. Zgradili smo številne kolesarske poti, v sodelovanju z državo gradimo regionalne kolesarske povezave proti Koroški in Spodnji Savinjski dolini. V Mestni občini Velenje bomo tudi v prihodnje skrbeli, da bomo občanom zagotavljali raznolike sprehajalne poti. Že danes so zelo dobro obiskane sprehajalne poti v okolici jezer in na širšem območju mesta.

Župan je izpostavil, da je Velenje pred zahtevnim obdobjem, ko se bo mesto moralo gospodarsko in družbeno prestrukturirati, tudi na področju zdravstva in izobraževanja. Spreminjati želimo tudi družbeno miselnost, da bomo lahko uvajali spremembe. S tem namenom načrtujemo tudi spremembo prometne ureditve Rudarske ceste, za katero želimo, da postane bolj prijazna najbolj ranljivim skupinam v prometu, in sicer pešcem, kolesarjem in osebam s posebnimi potrebami. Ministru se je zahvalil za podporo pri ustanavljanju satelitskega urgentnega centra, ki ga želimo čim prej vzpostaviti v Velenju.

Minister za zdravje je izrazil navdušenje nad številnimi aktivnostmi občine za doseganje boljšega zdravja in nad izraženo zavezo popularizaciji hoje. Poudaril je, da mora biti zagotavljanje varnega in prijaznega okolja od rojstva do smrti naše poslanstvo. V podporo občinam ministrstvo pomaga s številnimi razpisi in programi, med drugim tudi s projektom Aktivno v šole, zdravo mesto, zdrave šole in zdravi vrtci.

Župan in minister za zdravje sta se po podpisu Mednarodne listine za hojo udeležila prireditve Mesto zdravja, ki jo že tradicionalno organiziramo ob svetovnem dnevu zdravja.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content