Zasedal Svet županov SAŠA regije

V Velenju se je danes sestal Svet županov SAŠA regije, ki mu predseduje župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Župan je županji in župane občin v savinjsko-šaleški regiji seznanil z dosedanjim delom državnega sveta in potekom gradnje tretje razvojne osi.

Župan Peter Dermol je bil novembra lani na volitvah v Državni svet RS izvoljen kot zastopnik interesov celotne savinjsko-šaleške regije, v prvem polletju pa predseduje tudi Svetu županov SAŠA regije. Navzoče je uvodoma seznanil z delom državnega sveta v tem mandatu. Predstavil jim je aktivnosti, ki jih vodi kot državni svetnik in kot član Komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Komisije za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter kot član Interesne skupine lokalnih interesov. Pred kratkim je bil imenovan tudi v Delovno skupino za pripravo pokrajinske zakonodaje, ki bo z delom začela v kratkem. Prisotnim je med drugim predstavil tudi pobudo, ki jo je na februarski seji državnega sveta podal v zvezi s financiranjem stroškov dela v vrtcih. Župan Peter Dermol je županji in župane pozval, da mu sporočajo vsebinske predloge, vezane na njihove občine, saj si želi aktivno zastopati interese lokalnih skupnosti SAŠA regije.

V nadaljevanju je župane seznanil z aktivnostmi v zvezi s potekom gradnje tretje razvojne osi, ki je za našo občino najpomembnejši razvojni projekt. V Velenju se je namreč v teh dneh že začela gradnja dela tretje razvojne osi.

Direktorica Razvojne agencije SAŠA mag. Biljana Škarja je predstavila aktivnosti v sklopu finančne perspektive, z namenom, da občine identificirajo svoje projekte čim prej in jih imajo pripravljene za razpise, ko bodo ti objavljeni.

Svet je potrdil tudi novega člana v Svetu Zavoda Savinja.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content