Zapora Konovske ceste proti Škalam

Obveščamo vas, da bo zaradi gradnje tretje razvojne osi na odsekih Škalsko jezero in Konovo prišlo do enoletne popolne zapore ceste. Zapora Konovske ceste proti Škalam (območje gradbišča; začetek pri Špehu) bo začela predvidoma veljati s ponedeljkom, 5. junijem. Obvoz bo urejen.

V tem tednu so z Ministrstva za infrastrukturo sporočili nov terminski načrt izgradnje tretje razvojne osi, in sicer so terminski plan skrajšali za pol leta. Kar pomeni, da bi lahko bila dela na severnem delu končana junija 2028, ob predpostavki, da ne bo nepotrebnih pritožb na izdana gradbena dovoljenja. Na odseku Velenje–Slovenj Gradec so dela na sklopu Gaberke že končana, potekajo pa na sklopih Jenina, Škalsko jezero in Konovo. Za sklope Škale, Velunja, Podgorje potekajo postopki pridobivanja gradbenih dovoljenj. Za sklop Velenje nameravajo dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja vložiti avgusta.

Ključna za dokončanje del sta odseka A (od Hartla do mestnega stadiona) in E (Velunja), kjer bo najzahtevnejša izgradnja pokritega vkopa. V sklopu E je predvidenih največ del, saj kar 31 odstotkov trase poteka po viaduktih. Gradnja bo dolgotrajnejša, zahtevnejša, saj gre za zelo težko dostopen teren, treba pa bo zgraditi tudi dva predora.

Med zaporo ceste bo zagotovljena obvozna pot, ki bo označena z ustrezno prometno signalizacijo. Prosimo, da upoštevate prometne oznake in sledite navodilom, da se izognete nepotrebnim zapletom in izgubi časa. Zavedamo se, da bodo gradbena dela povzročala določene nevšečnosti in omejitve pri prometu, zato se vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost v tem času.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content