Zaključujemo postavitev nove podzemne zbiralnice ob Šaleški cesti

V teh dneh potekajo intenzivna zaključna dela na podzemni zbiralnici v Mestni četrti Levi breg – zahod (ob Šaleški cesti), ki bo namenjena odpadkom od več kot 200 gospodinjstev in več kot 40 pravnih oseb. Zbiralnica bo sestavljena iz 10 podzemnih zabojnikov s skupnim volumnom 44 m³, od tega bosta dva zabojnika namenjena mešanim komunalnim odpadkom, dva biološkim odpadkom, eden steklu, dva papirju in trije mešani embalaži (plastika in kovina). Nova podzemna zbiralnica bo predana v uporabo v začetku maja.

S podjetjem PUP Saubermacher, koncesionarjem za ravnanje z odpadki, smo pristopili k projektu zagotavljanja enotnega sistema zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov iz podzemnih zbiralnic. Skupaj smo pripravili strategijo z akcijskim načrtom za umeščanje podzemnih in nadzemnih zabojnikov. Namen novega načina zbiranja odpadkov je zbiranje vseh ločenih odpadkov na eni lokaciji v zaprtih podzemnih zabojnikih, ki omogočajo kakovostnejše bivanje in okolju bolj prijazno ravnanje z odpadki. Število motečih posod se bo bistveno zmanjšalo, zmanjšalo se bo tudi število zbiralnic, t. i. ekoloških otokov, in prevzemnih mest pred večstanovanjskimi objekti.

V nov sistem zbiranja ob Šaleški cesti bodo vključena gospodinjstva iz Kidričeve 1, 3, 5 in 7 ter Šaleške 18a, 18b, 18c, 18d, 19, 19a, 20a, 20b, 20c in 21. Strošek odvoza in predelave ostaja za končne uporabnike nespremenjen.

Ker sta za uspešnost projekta nujna sodelovanje in podpora uporabnikov, smo v sodelovanju s predsednikom Mestne četrti Levi breg – zahod, predstavniki upravnikov Habit in Linea ter predstavniki stanovalcev večstanovanjskih blokov že pripravili prvi usklajevalni sestanek. Javno predstavitev za vsa vključena gospodinjstva pa načrtujemo v sredo, 10. maja, ob 17. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje.

V prihodnjih letih načrtujemo postavitev še več podzemnih zbiralnic, najprej predvsem v mestnem središču.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content