Zajtrk prvakov ob svetovnem dnevu brezdomstva

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je danes udeležil Zajtrka prvakov, ki ga je ob svetovnem dnevu brezdomstva pripravilo Društvo Hiša, izvajalec programa Center za brezdomne osebe. V Velenju je v program trenutno vključenih 10 oseb.

Danes obeležujemo svetovni dan brezdomstva, katerega namen je opozoriti na potrebe ljudi, ki se soočajo z brezdomstvom. Center za brezdomne osebe opravlja socialnovarstveno storitev, ki nudi namestitev, prehrano in osebno pomoč brezdomnim osebam. Uporabnikom programa je nudeno zagotavljanje kakovostnih socialnovarstvenih storitev 24 ur dnevno. Uporabniki programa so osebe brez prostora za bivanje, ki so v program napoteni s strani ustreznih strokovnih javnih služb. V Centru za brezdomne osebe je v povprečju 10 oseb na mesec. Povprečna starost oseb je 52 let, pred 10 leti pa je bila 42 let. Najmlajši uporabnik je star 37 let.

Društvo Hiša poleg programa Center za brezdomne osebe izvaja še program namestitvene stanovanjske podpore – preventivni antideložacijski program. Osnovni namen programa je, da uporabniki obdržijo varno in cenovno dostopno nastanitev. Program je namenjen najemnikom bivalnih enot ali neprofitnih stanovanj, pri katerih se pojavljajo različna tveganja za prekinitev najemnega odnosa oz. tveganje za izgubo stanovanja; najemnikom občinskih ali privatnih stanovanjskih enot, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju ali socialnimi stiskami, in osebam, ki prehajajo iz brezdomstva.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je ob današnjem obisku prejel zahvalo za podporo na področju aktivnosti za pomoč stanovanjsko izključenim, socialno in ekonomsko šibkejšim osebam ter osebam s težavami v duševnem zdravju.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content