Začel se je vpis otrok za Poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje

V torek, 7. maja 2024, so na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje objavili razpis za vpis v poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev. Letos bo potekalo že sedmo leto zapored. Izvajali ga bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje in to vseh 9 polnih počitniških tednov. S tem bodo olajšali poletne skrbi starše otrok od šestega do desetega leta starosti, ki so težko sami doma. Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še za dodatni teden.

V varstvo sprejemajo le otroke zaposlenih staršev.
Potreba po varstvu mlajših šolarjev je v Šaleški dolini velika, otroci pa se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbijo za pester, ustvarjalen in športno obarvan program. Lani so v počitniško varstvo vključili 174 otrok, največ doslej. Večina je bila v varstvu po dva tedna, nekaj pa tudi za več tednov, če je bil v željenem tednu še prostor.

Poletno počitniško varstvo otrok bo tudi letos namenjeno otrokom iz Mestne občine Velenje, ki jih je vsako leto največ, občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki, od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole. Varstvo bo organizirano ob delavnikih v juliju in avgustu, od 7.00 do 16.15. Od 1. julija do 26. julija 2024 bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle (na Aškerčevi 21), od 29. julija do 9. avgusta 2024 pa v prostorih Mladinskega centra Velenje (na Efenkovi 61). Od 12. avgusta do 30. avgusta 2024 bo varstvo ponovno potekalo v Vili Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta »Čisto moje Velenje«, ki se jim bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj. Otroci bodo v času varstva v Vili Rožle uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, gostili zanimive goste … Tudi v času, ko bo varstvo potekalo v Mladinskem centru Velenje, bodo otroci veliko v naravi, hodili bodo na izlete, se ukvarjali s športom …

V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo. Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je 60 evrov, razen za teden od 12. do 16. avgusta, ko bo zaradi praznika varstvo potekalo 4 delovne dni. Cena za ta teden bo 48 evrov. Zadnji poln teden v avgustu bo v Vili Rožle potekal projekt dnevnih taborov Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, bo cena (za ta teden) 70 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo Mestna občina Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna, saj z njo v večini pokrijejo stroške prehrane.
Prijavnico za vpis otrok v poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je objavljena na spletni strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si).

Število prostih mest je omejeno, zato za posamezen teden vpisujejo do zapolnitve prostih mest.

Za več informacij lahko tudi pokličete na MZPM Velenje (03 897 75 40).

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content