Za občane na voljo različna brezplačna svetovanja

V Mestni občini Velenje so občankam in občanom na voljo brezplačna svetovanja priznanih strokovnjakov z različnih področij. Tako omogočamo brezplačno pravno svetovanje, energetsko svetovanje, podjetniško svetovanje ter psihološko svetovanje za odrasle in tudi za mladostnike. Občanke in občane vabimo, da izkoristijo svetovanja, ki jih omogočamo, kadar to potrebujejo.

Že od leta 2009 izvajamo brezplačno pravno svetovanje za občane Mestne občine Velenje. Svetovanje se izvaja na sedežu občine (Titov trg 1, Velenje), in sicer vsak torek od 14. do 16. ure, vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 12. do 14. ure, vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 15. do 17. ure in vsak četrtek od 8. do 10. ure. Na brezplačno pravno svetovanje se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 030 480 937, na voljo pa je tudi elektronski naslov pravno.svetovanje@velenje.si. Oseba je upravičena do treh brezplačnih pravnih svetovanj v enem letu, če ima stalno prebivališče v Mestni občini Velenje. Zunanja pravna strokovnjakinja svetuje z različnih pravnih področij. Največ vprašanj, zaradi katerih ljudje pridejo po nasvet, je s področij družinske in delovne zakonodaje.

Z energetsko pisarno, ki jo bomo kmalu nadgradili v energetsko podnebno pisarno, zagotavljamo občanom podporo pri zeleni preobrazbi. V njej izvajamo svetovanja o možnih ukrepih, s katerimi lahko zmanjšamo porabo in posledično stroške v individualnih hišah kot večstanovanjskih stavbah. Skupaj s Komunalnim podjetjem Velenje in lokalno energetsko agencijo KSSENA, občanom strokovno svetujemo kako zmanjšati porabo energije, energetsko sanirati objekte ter kje pridobiti finančne vire za energetske sanacije. Energetska pisarna občane obvešča tudi o preobrazbi sistema daljinskega ogrevanja. Z energetsko pisarno želimo podpirati doseganje ciljev pravičnega prehoda in podnebnih ciljev pri občanih in gospodinjstvih. Na svetovanje se lahko naročite na telefonski številki 070 916 077 ali preko elektronskega naslova energetska.pisarna@velenje.si.

SAŠA inkubator izvaja brezplačno podjetniško svetovanje za posameznike in ekipe z inovativno podjetniško idejo. Prijave za svetovanje sprejemajo preko spletne strani https://sasainkubator.si/svetovanja/. Prav tako omogoča brezplačna podjetniška svetovanja Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (Rudarska cesta 6a), in sicer po predhodnem dogovoru, naročite se lahko na telefonski številki 03 898 42 02.

V Velenju na naslovu Trg mladosti 2 deluje Psihološka svetovalnica Posvet. Svetovalnica je namenjena posameznikom, parom in družinam v duševni stiski. Izvajajo pa tudi posebna svetovanja za mladostnike med 14. in 18. letom. Psihološko svetovanje je brezplačno. Interesenti, ki doživljajo čustveno stisko, se lahko na svetovanje naročijo na številki 031 778 772. od ponedeljka do četrtka od 12. do 15. ure in v petek od 12. do 14. ure. Za svetovanje ne potrebujejo napotnice ali zdravstvene kartice. Čakalne dobe na pogovor v svetovalnici so kratke, do treh tednov. Pogovor s strokovnjakom traja od 45 do 50 minut. Svetovalci so usposobljeni strokovnjaki, ki znajo prisluhniti, vas podpreti in skupaj z vami poiskati možne rešitve iz stiske. Svetovalnico lahko obiščete, ko ste v stiski zaradi študija, službe ali upokojitve, težav v partnerskem odnosu, odnosov v družini, težav z vzgojo, občutka izgorelosti, osamljenosti, brezvoljnosti, razmišljanja, da življenje nima več smisla, izgube bližnje osebe, pomembnih življenjskih odločitev. Mladostniki se lahko naročite na naslednje predvidene termine: 10. april (od 13.–16. ure, vsako polno uro), 24. april (od 13.–16. ure, vsako polno uro), 8. maj (od 13.–16. ure, vsako polno uro), 15. maj ((od 13.–16. ure, vsako polno uro), 22.maj (od 13.–16. ure, vsako polno uro), 12. junij (od 13.–16. ure, vsako polno uro), 26.junij (od 13.–16. ure, vsako polno uro). Za odrasle so razpisani naslednji termini: 20. april (od 10.–15. ure, vsako polno uro), 11. maja (od 10.–15. ure, vsako polno uro), 1. junij (od 10.–15. ure, vsako polno uro).
Razpisani bodo še dodatni termini ob sobotah, če se bo izkazala potreba za to.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content