Za bolj trajnostne dogodke spreminjamo razpise

Danes so se člani Sveta Mestne občine Velenje seznanili s spremembami meril pri ocenjevanju razpisa s področja kulture. Velenje kot nosilec številnih certifikatov smo zavezani k uresničevanju in izpolnjevanju obvez in zavez, s katerimi skupaj stopamo na pot trajnostnega razvoja. S tem namenom smo v razpis umestili novo merilo »trajnostno delovanje oz. trajnostna izvedba projekta«, s katerim prijavitelje spodbujamo k uvedbi »zelenih« navad. V prihodnje bomo prilagodili tudi druge razpise, saj si resnično želimo, da bi tudi uprava delovala čim bolj trajnostno. V 2024 bomo za razpis namenili 117 tisoč evrov (v letošnjem letu smo namenili 98.850 evrov), objavili ga bomo januarja drugo leto.

Novo merilo smo umestili v vseh pet razpisnih področij: A-kulturni programi, B-kulturni projekti, C-kulturni projekti s področja založništva, D-delovanje zveze kulturnih društev, E-projekti medkulturnega dialoga, in sicer tako, da smo zmanjšali vrednost določenih meril in dodali točke novo umeščenega merila. Uvajanje trajnostnih ukrepov bomo preverjali na osnovi priloženih dokazil v končnem poročilu o realizaciji projektov.

Poleg novega merila smo pri razpisu naredili še nekaj manjših sprememb. Spremembe meril so bile obravnavane s strani Zveze kulturnih društev Šaleške doline in JSKD OI Velenje in bile potrjene.

Z novim pravilnikom omogočamo večjo preglednost določil pravilnika in vseh njegovih sprememb ter posodabljamo merila za ocenjevanje kulturnih programov in projektov.

Spomnimo, da je Mestna občina Velenje prejemnica številnih trajnostnih in mednarodnih nazivov, med drugim Slovenia Green Destination, GOLD evropski Zeleni list 2024, vključena je v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest in je članica zaveze Manj plastike, več trajnosti.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content