Z županom na kolo po Štrekni

Kolesarska povezava skozi Hudo luknjo je sedaj tudi uradno odprta, česar smo vsi zelo veseli, saj gre za eno najlepših kolesarskih tras v Sloveniji. Koroška in Štajerska sta sedaj povezani, kolesarska povezava pa bo zagotovo v naše kraje privabila veliko obiskovalcev. V petek, 7. junija, bo kolesarsko povezavo na relaciji Velenje–Mislinja–Velenje prekolesaril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj z županom Občine Mislinja Bojanom Borovnikom. Na kolesarjenje z županom vabimo tudi predstavnike medijev in občane obeh občin. Zbor kolesarjev bo ob 15. uri na parkirišču pri podjetju Skaza (Selo 22), skupaj se bomo odpeljali do Mislinje (do Pizzerije Vagon), nato po kratkem premoru nazaj v Velenje, kjer bomo kolesarjenje zaključili na Promenadi okusov na Cankarjevi ulici. Za kolesarjenje se je potrebno prijaviti do 5. junija preko prijavnega obrazca – POVEZAVA NA PRIJAVO.

Nova kolesarska povezava poteka večinoma po trasi opuščene železnice ob glavni cesti G1 od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča. Na 9,4 kilometra dolgi kolesarski povezavi se lahko zapeljete skozi nov in tri obnovljene predore, prečkate glavno cesto po štirih novih nadvozih, dveh novih in dveh obnovljenih mostovih. V sklopu gradbenih del je potekala tudi sanacija 15 obstoječih kamnitih opornih zidov in gradnja novih opornih ter podpornih konstrukcij. Pred predorom Huda Luknja v smeri proti Mislinji pa je za višji nivo varnosti kolesarjev postavljena tudi galerija. Na trasi so postavljena štiri nova počivališča za kolesarje, ob glavni cesti pa urejeni dve postajališči za avtobuse.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content