Z urejanjem plovbe na Velenjskem jezeru do dodatne varnosti

Prizadevamo si, da na območju Velenjskega jezera vzpostavimo varno okolje za kopalce ter tudi varno plovbo občanom in obiskovalcem. S tem namenom so člani sveta sprejeli osnutek Odloka o plovbnem režimu na Velenjskem jezeru, ki bo zagotovil urejenost in trajnostni razvoj. Do 22. marca bomo sprejemali pobude za dopolnitve sprejetega osnutka, ki jih lahko zainteresirani pošljejo na naslov info@velenje.si. Predlog odloka bodo svetnice in svetniki obravnavali na aprilski seji sveta.

Na območju Velenjskega jezera se soočamo z naraščajočimi pritiski na okolje in turizem. Zato je nujno potrebno vzpostaviti red, ki bo zagotovil urejenost in trajnostni razvoj našega dragocenega naravnega in turističnega vira – Velenjskega jezera.

Osnutek odloka smo že predstavili in uskladili z uporabniki jezerskih površin, izvedli smo tudi že srečanje z drugimi deležniki, ki delujejo na območju Velenjskega jezera. Predstavili smo jim naše načrte, in sicer načrtovana dela v projektu Trajnostni in dostopni turizem ob Velenjskem jezeru, Osnutek Odloka o plovbnem režimu na Velenjskem jezeru ter pripravo strateškega dokumenta za Šaleška jezera. Pozvali smo jih, da lahko do 22. marca podajo še pisne pobude za dopolnitve osnutka odloka.

Naš cilj je zagotoviti trajnostni razvoj jezerskih dejavnosti, ki bodo koristile vsem uporabnikom. Določena finančna sredstva smo v proračunu že zagotovili, načrt razvoja pa bo pripravljen v sodelovanju z vsemi deležniki. Identificirali bomo želje in potrebe ponudnikov ter oblikovali osnovo za nadaljnji razvoj jezerskega območja.

Zahvaljujemo se vsem za sodelovanje in prispevek k oblikovanju odloka, ki bo zagotovil varno in prijetno okolje za vse.

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content